ΥΛΙΚΑ

Για το μπιφτέκι σολωμού
750 γρ φιλέτο σολωμού
2 καρότα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 πράσο
½ μάτσο μαϊντανός
¼ μάτσο δυόσμος
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο ή σταρένιο αλεύρι
Αλάτι – πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. κρέμα βαλσάμικο
χυμό λεμονιού (1 μεσαίο λεμόνι)
60 γρ. ελαιόλαδο
Για τη σως μουστάρδας
1 κ.σ. μουστάρδα
2.κ. σ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

1.Τεμαχίζεις τα φιλέτα σολωμού σε πολύ μικρά κομμάτια και τοποθετείς σε καθαρό μπολ.
2.Ψιλοκόβεις τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τρίβεις τα καρότα.
3.Προσθέτεις όλα τα υλικά στο μπολ πλην του καλαμποκάλευρου και ανακατεύεις καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4.Προσθέτεις και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύεις πάλι.
5.Παίρνεις μέρος της ζύμης και πλάθεις μπιφτέκια σε μεσαίο μέγεθος.
6.Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά ( 5.5-6 / 9) γύρω στα έξι με επτά λεπτά σε κάθε πλευρά.
7.Αποσύρεις από τη φωτιά και περιχύνεις με τη βινεγκρέτ λεμονιού.
8.Γεμίζεις τα σπιτικά ψωμάκια με μαγιονέζα, ντομάτα, σαλάτα και το μπιφτέκι σολωμού και απολαμβάνεις.
9.Εναλλακτικά, μπορείς να συνοδέψεις με σαλάτα.

Σημειώσεις

1. Τη συνταγή για το σπιτικό ψωμάκι θα βρεις εδώ: https://baketheclick.gr/recipe/malaka-psomakia-mprios/

2. Το βίντεο παρασκευής του burger μπορείς να δεις εδώ: https://www.instagram.com/p/CaJxMBOjDBQ/

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.