ΠΡΟΦΙΛ

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ
Το όνομά μου είναι Γεωργία, αν και πολλοί φίλοι με φωνάζουν Ζορζέτ. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Πάτρα. Ένα μέρος της ζωής μου το πέρασα στην Αθήνα, ως φοιτήτρια, καθώς και στο καταπράσινο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, την οποία έχω μέσα στην καρδιά μου.

Σπούδασα Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στην Αθήνα και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας. Είμαι παντρεμένη με τον έρωτα της ζωής μου και έχω τρία πανέμορφα και γεμάτα ζωντάνια παιδιά 10, 8 και 2,5 ετών.

Η καταγωγή μου είναι από ένα ορεινό χωριό των Καλαβρύτων, την Κάτω Βλασία. Ένα χωριό μέσα στα έλατα, απ’ όπου έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις με τη γιαγιά μου να μαγειρεύει απλά και νόστιμα φαγητά στο κουζινάκι της, ένα ξύλινο δωματιάκι ξέχωρα από το υπόλοιπο σπίτι. Έχοντας μόνο τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας αλλά με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά στη διάθεσή της, από τον κήπο, το κοτέτσι, τα λιγοστά ζώα που φρόντιζε αλλά και κυριολεκτικά ένα ολόκληρο δάσος δίπλα της, δημιουργούσε γευστικότατες πίτες, φρέσκο  ζυμωτό ψωμί και πεντανόστιμες αυγοκοφτές σούπες. Το καλοκαίρι έφτιαχνε τραχανά και τουτουμάκια (χυλοπίτες) και έπηζε μόνη της τυρί και γιαούρτι από πρόβειο και γίδινο γάλα.

Στη συνέχεια ο πατέρας μου ανέλαβε να φτιάχνει ο ίδιος ψωμί για τη φαμίλια του. Δε θυμάμαι την τελευταία φορά που φάγαμε ψωμί αγοραστό, αλήθεια. Επιπλέον, η αγάπη του για τη μελισσοκομία, μας έφερε κοντά σ’ ένα θαυμαστό κόσμο και συνάμα ένα απίστευτο υλικό, ένα πραγματικό δώρο της φύσης, το μέλι. Με τα μελίσσια κυρίως στα ορεινά, το μέλι που απολαμβάνουμε ως τώρα είναι το μέλι ελάτου και ενίοτε άνθεων. Η χρήση της ζάχαρης στο σπίτι μας, αντικαταστάθηκε κατά πολύ από το μέλι.

Η ασχολία μου λοιπόν με την κουζίνα, ήταν αναπόφευκτη. Δημιουργώντας τη δική μου οικογένεια, η αγάπη για το σπιτικό φαγητό εξελίχθηκε στην αγάπη για θρέψη των δικών μου ανθρώπων με ότι πιο υγιεινό μπορούσα να τους προσφέρω.  Καθώς η οικογένεια συγκεντρώνεται πάντα γύρω από ένα τραπέζι, απολαμβάνοντας στιγμές χαράς, ευτυχίας, χαλάρωσης, είναι σημαντικό να περάσει η τεχνογνωσία από γενιά σε γενιά, να μη ξεχαστεί η γεύση, η μυρωδιά, η διαδικασία, το αποτέλεσμα, η απόλαυση.

Γιατί η ανάγκη για δημιουργία αυτού του μπλογκ;

Διότι λατρεύω να πειραματίζομαι με νέες συνταγές και υλικά και λατρεύω την εξέλιξη στην κουζίνα σε συνδυασμό πάντα με την παράδοση. Δε θα δεις ποτέ κάποια συνταγή που δεν δοκιμάζεται και δεν εγκρίνεται πρώτα από την οικογένειά μου. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να γευτείς κι εσύ συνταγές, εύκολες, ισορροπημένες, με φρέσκα εποχιακά υλικά.

Ένας δεύτερος λόγος που ήθελα να έχω το δικό μου μπλογκ, ήταν η ανάγκη ν’ αποτυπώσω τις συνταγές μου. Το Bake the Click είναι ένα διαδικτυακό ημερολόγιο που θα μπορώ να μοιράζομαι τις αγαπημένες συνταγές που ετοιμάζω για το σπιτικό μου. Η αλήθεια είναι ότι στην κουζίνα μου βρίσκεις παντού χαρτάκια με υλικά από δοκιμασμένες συνταγές. Κι ενώ γενικά μου αρέσει η οργάνωση, εκεί επικρατούσε ένα μικρό χάος. Ήταν ανάγκη λοιπόν να βάλω μια σειρά.

Περνώντας άπειρες ώρες στην κουζίνα μου, δοκιμάζοντας νέες συνταγές, πειραματιζόμενη με υλικά που στο παρελθόν δε μου ήταν οικεία, ανακάλυψα το πάθος μου για τη φωτογραφία φαγητού. Ναι, το φαγητό μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής μιας φωτογράφισης, διότι σου ξυπνάει γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες. Μια εικόνα μπορεί να διηγηθεί μια ολόκληρη ιστορία!

Η απρόσμενη αγάπη για τη φωτογραφία φαγητού είναι ένας τρίτος λόγος που έφτιαξα αυτόν τον όμορφο διαδικτυακό χώρο. Τα πρώτα κλικ έγιναν κάπως αδέξια με το κινητό μου. Στην πορεία και όσο το έψαχνα είδα ότι το κινητό δε με κάλυπτε και η φωτογραφική μηχανή ήταν μονόδρομος. Έχοντας λοιπόν ήδη μια κάμερα στα χέρια μου, αποφάσισα να την βάλω στο παιχνίδι και κυρίως να την μάθω. Αλλάζοντας τις ρυθμίσεις από Auto σε Manual, άρχισα ν’ ανακαλύπτω έναν καινούργιο κόσμο! Μια cropped frame DSLR με συντροφεύει στο φωτογραφικό μου ταξίδι και ίσως κάποια στιγμή καταφέρω ν’ αποκτήσω τη δική μου full frame κάμερα, ποιος ξέρει;

Γιατί ένα δίγλωσσο μπλογκ;

Διότι απευθύνομαι πρωτίστως σε Έλληνες  και ελληνόφωνους αναγνώστες αλλά μ’ ενδιαφέρει να μπορούν όλοι να γνωρίσουν την ελληνική μεσογειακή κουζίνα, οπότε έπρεπε να βρω ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας.

Γιατί Bake the Click;

Διότι έψαχνα μια ονομασία που θα συνδυάζει την αγάπη μου για τη μαγειρική και τη φωτογραφία.

Mε αγάπη,

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ

Εάν σας ενδιαφέρει η δουλειά μου, ρίξτε μια ματιά στο portfolio.

NEWSLETTER

Για όλες τις νέες συνταγές αλλά και τα πιο πρόσφατα άρθρα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIA

Εάν έχετε κάποια απορία ή δυσκολία στην εκτέλεση συνταγής, μη διστάσετε!