ΥΛΙΚΑ

260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
290 γρ. πλήρες γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύεις το αλεύρι και το μπέικιν.
2.Έπειτα σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύεις τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το γάλα. Ανακατεύεις τα υλικά με το σύρμα ως ότου να ομογενοποιηθούν.
3.Προσθέτεις τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύεις ομοίως.
4.Αφήνεις το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
5.Σε μέτρια θερμοκρασία ψήνεις τις τηγανίτες αφού κάθε φορά αλείφεις το τηγάνι με βούτυρο.
6.Ψήνεις από τη μία μεριά έως ότου πάρει χρώμα, γύρω στα 2 λεπτά, ενώ στην επιφάνεια θα δεις το μείγμα να φουσκώνει και να δημιουργούνται φυσαλίδες. Αναποδογυρίζεις με μία σπάτουλα και ψήνεις άλλο 1 λεπτό περίπου και από την άλλη μεριά.
7.Καθαρίζεις το τηγάνι από τυχόν υπολείμματα βουτύρου, αλείφεις εκ νέου και τηγανίζεις τις επόμενες τηγανίτες.
8.Σερβίρεις με μέλι, φρέσκα φρούτα και γιαούρτι.

Σημείωση

Για τις συγκεκριμένες τηγανίτες χρησιμοποίησα το τηγάνι με τις πολλαπλές θέσεις ειδικά για pancakes. Εναλλακτικά, σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτεις 2 κ.σ. μείγμα για κάθε τηγανίτα και αφήνεις κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.