Σημείωση
Για τις συγκεκριμένες τηγανίτες χρησιμοποίησα το τηγάνι με τις πολλαπλές θέσεις ειδικά για pancakes. Εναλλακτικά, σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτεις 2 κ.σ. μείγμα για κάθε τηγανίτα και αφήνεις κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
2 αυγά | |
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό | |
290 γρ. πλήρες γάλα | |
2 κ.σ. ζάχαρη | |
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ |
1. | Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύεις το αλεύρι και το μπέικιν. |
2. | Έπειτα σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύεις τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το γάλα. Ανακατεύεις τα υλικά με το σύρμα ως ότου να ομογενοποιηθούν. |
3. | Προσθέτεις τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύεις ομοίως. |
4. | Αφήνεις το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. |
5. | Σε μέτρια θερμοκρασία ψήνεις τις τηγανίτες αφού κάθε φορά αλείφεις το τηγάνι με βούτυρο. |
6. | Ψήνεις από τη μία μεριά έως ότου πάρει χρώμα, γύρω στα 2 λεπτά, ενώ στην επιφάνεια θα δεις το μείγμα να φουσκώνει και να δημιουργούνται φυσαλίδες. Αναποδογυρίζεις με μία σπάτουλα και ψήνεις άλλο 1 λεπτό περίπου και από την άλλη μεριά. |
7. | Καθαρίζεις το τηγάνι από τυχόν υπολείμματα βουτύρου, αλείφεις εκ νέου και τηγανίζεις τις επόμενες τηγανίτες. |
8. | Σερβίρεις με μέλι, φρέσκα φρούτα και γιαούρτι. |
Leave a Reply