Σημειώσεις
- Είναι σημαντικό οι λοβοί βανίλιας να είναι φρέσκοι και να μην έχουν ξεραθεί.
- Εναλλακτικά αντί για βότκα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρούμι, μπέρμπον ή κονιάκ. Η βότκα προτιμάται για την ουδέτερη γεύση της.
- Αν βρεις μικρούς λοβούς βανίλιας στην αγορά, τοποθέτησε 1-2 επιπλέον στο μπουκάλι σου.
- Μετά από το απαιτούμενο χρονικό διάστημα (4-6 μήνες) μπορείς να αφαιρέσεις το εκχύλισμα προσεκτικά σε άλλο μπουκάλι και με τους λοβούς να αρωματίσεις κάποια κρέμα, ένα γλυκό του κουταλιού ή ένα σιρόπι.
- Προσωπικά, δεν αφαιρώ το εκχύλισμα βανίλιας απο τους λοβούς. Διότι όσο μένει, αποκτά πιο έντονο άρωμα.
Leave a Reply