ΥΛΙΚΑ

300 γρ βότκα
5 λοβοί βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε βάζο χωρητικότητας 300 γρ τοποθετείς τη βότκα.
2.Χαρακώνεις κάθε λοβό βανίλιας κατά μήκος.
3.Αφαιρείς με ένα μαχαίρι τους σπόρους βανίλιας και τους τοποθετείς στο μπουκάλι με τη βότκα.
4.Προσθέτεις και τους λοβούς βανίλιας.
5. Σφραγίζεις το μπουκάλι με καπάκι και ανακινείς.
6. Φυλάσσεις σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 2 μήνες και ανακινείς συχνά ( 1-2 φορές την εβδομάδα).
7.Το αλκοόλ θα αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει σκούρο χρώμα. Ιδανικά το εκχύλισμα βανίλιας είναι έτοιμο μετά από 4-6 μήνες.

Σημειώσεις

  1. Είναι σημαντικό οι λοβοί βανίλιας να είναι φρέσκοι και να μην έχουν ξεραθεί.
  2. Εναλλακτικά αντί για βότκα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρούμι, μπέρμπον ή κονιάκ. Η βότκα προτιμάται για την ουδέτερη γεύση της.
  3. Αν βρεις μικρούς λοβούς βανίλιας στην αγορά, τοποθέτησε 1-2 επιπλέον στο μπουκάλι σου.
  4. Μετά από το απαιτούμενο χρονικό διάστημα (4-6 μήνες) μπορείς να αφαιρέσεις το εκχύλισμα προσεκτικά σε άλλο μπουκάλι και με τους λοβούς να αρωματίσεις κάποια κρέμα, ένα γλυκό του κουταλιού ή ένα σιρόπι.
  5. Προσωπικά, δεν αφαιρώ το εκχύλισμα βανίλιας απο τους λοβούς. Διότι όσο μένει, αποκτά πιο έντονο άρωμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.