Σημειώσεις
- Εάν θέλεις να τα τηγανίσεις, σε μεσαία κατσαρόλα τοποθετείς σησαμέλαιο και ζεσταίνεις το λάδι σε θερμοκρασία 170ο περίπου. Σε σκάλα 1 προς 10, υπολογίζεις γύρω στο 7. Αφού ζεσταθεί καλά το λάδι, τοποθετείς μέχρι 3 ντόνατς τη φορά στην κατσαρόλα. Δε θέλουμε να πέσει η θερμοκρασία του σησαμέλαιου οπότε δεν τοποθετούμε παραπάνω ντόνατς κάθε φορά. Μετράς πέντε – έξι δευτερόλεπτα και γυρνάς τα ντόνατς από την άλλη μεριά. Μετράς ομοίως και αποσύρεις από την κατσαρόλα. Τοποθετείς σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Έπειτα τα πασπαλίζεις με ζάχαρη. Στη ζάχαρη, αν θες βάλε και μια τσιμπιά κανέλλα για το άρωμα.
- Τα τηγανιτά ντόνατς παραμένουν μαλακά τις επόμενες 2-3 μέρες συγκριτικά με τα ψητά τα οποία στεγνώνουν γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση φυλάσσεις σε μπολ με καπάκι που σφραγίζει.
- Προσωπικά, τα μισά τα ψήνω και τα υπόλοιπα τα τηγανίζω. Επιπλέον, τα μικρά ντονατσάκια γίνονται πολύ ωραίες τηγανιτές μπουκίτσες, σαν λουκουμάδες!
- Στη διαδικασία του ζυμώματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις σταθερό μίξερ με γάντζο, εάν δε θες να ζυμώσεις με το χέρι.
Leave a Reply