ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
280 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
1/3 κ.γ. αλάτι
1 κρόκο αυγού
80 ml γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή καφέ)
120 γρ σύγκλινο Μάνης
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ πεκορίνο
100 γρ γραβιέρα
50 ml κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
50 γρ. βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
3-4 μανιτάρια σε φέτες (από την παραπάνω ποσότητα) για την επιφάνεια
20-30 γρ γραβιέρα (για πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μπολ ανακατεύεις το αλεύρι και το αλάτι. Αναμιγνύεις και τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύεις με το χέρι μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη ζύμη.
2.Καλύπτεις τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο για μισή ώρα.
3.Έπειτα σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις τη ζύμη με τον πλάστη σε διάμετρο 28 εκ περίπου.
4.Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα 25 εκ. και στρώνεις τη ζύμη καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάς με το πηρούνι σε διάφορα σημεία.
5.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.
6.Παράλληλα ετοιμάζεις τη γέμιση.
7.Σε μεγάλο τηγάνι, τοποθετείς τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα.
8.Προσθέτεις το βούτυρο και σωτάρεις σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαραθούν όλα τα υλικά.
9.Προσθέτεις το σύγκλινο ψιλοκομμένο σε κύβους και ανακατεύεις.
10.Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το κρασί.
11.Όταν απορροφηθεί το κρασί προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
12.Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις το τυρί. Ανακατεύεις.
13.Βγάζεις τη ζύμη και αφήνεις λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.
14.Προσθέτεις τη γέμιση.
15.Πασπαλίζεις με τυρί και απλώνεις τις φέτες μανιταριών.
16.Ψήνεις στους 180ο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
17.Αφαιρείς από το φούρνο, αφήνεις να πέσει η θερμοκρασία της και σερβίρεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.