
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ | |
280 γρ αλεύρι γ.ο.χ. | |
150 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους | |
1/3 κ.γ. αλάτι | |
1 κρόκο αυγού | |
80 ml γάλα | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ | |
500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή καφέ) | |
120 γρ σύγκλινο Μάνης | |
200 γρ κρέμα γάλακτος | |
100 γρ πεκορίνο | |
100 γρ γραβιέρα | |
50 ml κρασί λευκό | |
1 κρεμμύδι ξερό | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
1 κρεμμυδάκι φρέσκο | |
50 γρ. βούτυρο | |
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
Αλάτι | |
3-4 μανιτάρια σε φέτες (από την παραπάνω ποσότητα) για την επιφάνεια | |
20-30 γρ γραβιέρα (για πασπάλισμα) |
1. | Σε μπολ ανακατεύεις το αλεύρι και το αλάτι. Αναμιγνύεις και τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύεις με το χέρι μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη ζύμη. |
2. | Καλύπτεις τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο για μισή ώρα. |
3. | Έπειτα σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις τη ζύμη με τον πλάστη σε διάμετρο 28 εκ περίπου. |
4. | Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα 25 εκ. και στρώνεις τη ζύμη καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάς με το πηρούνι σε διάφορα σημεία. |
5. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά. |
6. | Παράλληλα ετοιμάζεις τη γέμιση. |
7. | Σε μεγάλο τηγάνι, τοποθετείς τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα. |
8. | Προσθέτεις το βούτυρο και σωτάρεις σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαραθούν όλα τα υλικά. |
9. | Προσθέτεις το σύγκλινο ψιλοκομμένο σε κύβους και ανακατεύεις. |
10. | Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το κρασί. |
11. | Όταν απορροφηθεί το κρασί προσθέτεις την κρέμα γάλακτος. |
12. | Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις το τυρί. Ανακατεύεις. |
13. | Βγάζεις τη ζύμη και αφήνεις λίγο να πέσει η θερμοκρασία της. |
14. | Προσθέτεις τη γέμιση. |
15. | Πασπαλίζεις με τυρί και απλώνεις τις φέτες μανιταριών. |
16. | Ψήνεις στους 180ο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. |
17. | Αφαιρείς από το φούρνο, αφήνεις να πέσει η θερμοκρασία της και σερβίρεις. |
Leave a Reply