ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ
70 γρ. αλεύρι βρώμης
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. μυζήθρα τριμμένη
100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. βούτυρο
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τυρί κρέμα
3-4 μεσαίες ντομάτες
20-25 ντοματίνια
3-4 κολοκυθανθοί
100 γρ. φέτα σε κύβους
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό & δυόσμο
Ελαιόλαδο για επάλειψη
1 κ.σ. μαυροσούσαμο
Αλάτι – πιπέρι
Φύλλα βασιλικού για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα υλικά της ζύμης .
2.Ζυμώνεις με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχεις μια εύπλαστη ζύμη.
3.Την καλύπτεις με πλαστική μεμβράνη που να εφάπτεται σ’ αυτή και την αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
4.Ετοιμάζεις τη γέμιση, ανακατεύοντας το γιαούρτι με το τυρί κρέμα. Ψιλοκόβεις τα μυρωδικά και τα προσθέτεις στη γέμιση. Αλατοπιπερώνεις.
5.Κόβεις τις ντομάτες σε λεπτές φέτες καθώς και τα ντοματίνια στη μέση.
6.Αλευρώνεις ελαφρά τον πάγκο εργασίας και ανοίγεις τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη. Δεν ξεχνάς να τον αλευρώσεις.
7.Μεταφέρεις το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείς στο ταψί.
8.Απλώνεις την γέμιση κι έπειτα τις ντομάτες και τα ντοματίνια.
9.Στολίζεις με κολοκυθανθούς και απλώνεις τους κύβους φέτα.
10.Διπλώνεις τις άκρες της ζύμης δημιουργώντας κόθρο.
11.Αλείφεις τον κόθρο με ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με μαυροσούσαμο.
12.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180ο.
13.Αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία της τάρτας πριν σερβίρεις.
14.Πασπαλίζεις με φύλλα βασιλικού και απολαμβάνεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.