ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο αβοκάντο
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
50 γρ. κακάο άγλυκο
2 αυγά
120 γρ μέλι
100 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο (προαιρετικά)
Σταγόνες σοκολάτα γάλακτος (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καθαρίζεις το αβοκάντο και το πολτοποιείς μαζί με τα δύο αυγά στο μούλτι.
2.Σε μπολ αναμιγνύεις την πούδρα αμυγδάλου, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα.
3.Σε μικρό κατσαρόλι ή τηγανάκι τοποθετείς το μέλι και το μαλακώνεις σε σιγανή φωτιά ώστε να γίνει πιο ρευστό.
4.Προσθέτεις τα πολτοποιημένα υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά, το μέλι και επιπλέον το ελαιόλαδο & τη βανίλια και ανακατεύεις.
5.Τέλος προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας.
6.Τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί σε πυρέξ διαστάσεων 22 εκ.(25) x 22 εκ.(25) και απλώνεις το μείγμα με τη σπάτουλα.
7.Αν θέλεις προσθέτεις 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο στην επιφάνεια του μείγματος και με ένα μαχαιράκι ( ή οδοντογλυφίδα) κάνεις σχέδια. Επίσης μπορείς να πασπαλίσεις με λίγες σταγόνες σοκολάτας γάλακτος. (προαιρετικό βήμα)
8.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 18 λεπτά. Σβήνεις το φούρνο και αφήνεις το μπράουνις για επιπλέον 3-4 λεπτά στο φούρνο.
9.Αποσύρεις από το φούρνο και τοποθετείς το πυρέξ σε σχάρα για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
10.Αφαιρείς το μπράουνις από το πυρέξ προσεκτικά γιατί είναι ακόμα μαλακό και αφήνεις επιπλέον 10 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψεις.

Σημείωση

To μέλι μπορεί ν’ αντικατασταθεί  με 100 γρ. ζάχαρη καστανή ή καρύδας. Σ’ αυτή την περίπτωση την προσθέτεις στο μούλτι μαζί με το αβοκάντο και τα αυγά και ανακατεύεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.