Σημείωση
To μέλι μπορεί ν’ αντικατασταθεί με 100 γρ. ζάχαρη καστανή ή καρύδας. Σ’ αυτή την περίπτωση την προσθέτεις στο μούλτι μαζί με το αβοκάντο και τα αυγά και ανακατεύεις.
1 μεγάλο αβοκάντο | |
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου | |
50 γρ. κακάο άγλυκο | |
2 αυγά | |
120 γρ μέλι | |
100 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας | |
1 κ.γ. σόδα | |
½ κ.γ. αλάτι | |
1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο (προαιρετικά) | |
Σταγόνες σοκολάτα γάλακτος (προαιρετικά) |
1. | Καθαρίζεις το αβοκάντο και το πολτοποιείς μαζί με τα δύο αυγά στο μούλτι. |
2. | Σε μπολ αναμιγνύεις την πούδρα αμυγδάλου, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα. |
3. | Σε μικρό κατσαρόλι ή τηγανάκι τοποθετείς το μέλι και το μαλακώνεις σε σιγανή φωτιά ώστε να γίνει πιο ρευστό. |
4. | Προσθέτεις τα πολτοποιημένα υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά, το μέλι και επιπλέον το ελαιόλαδο & τη βανίλια και ανακατεύεις. |
5. | Τέλος προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας. |
6. | Τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί σε πυρέξ διαστάσεων 22 εκ.(25) x 22 εκ.(25) και απλώνεις το μείγμα με τη σπάτουλα. |
7. | Αν θέλεις προσθέτεις 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο στην επιφάνεια του μείγματος και με ένα μαχαιράκι ( ή οδοντογλυφίδα) κάνεις σχέδια. Επίσης μπορείς να πασπαλίσεις με λίγες σταγόνες σοκολάτας γάλακτος. (προαιρετικό βήμα) |
8. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 18 λεπτά. Σβήνεις το φούρνο και αφήνεις το μπράουνις για επιπλέον 3-4 λεπτά στο φούρνο. |
9. | Αποσύρεις από το φούρνο και τοποθετείς το πυρέξ σε σχάρα για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του. |
10. | Αφαιρείς το μπράουνις από το πυρέξ προσεκτικά γιατί είναι ακόμα μαλακό και αφήνεις επιπλέον 10 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψεις. |
Leave a Reply