220 γρ. βούτυρο | |
410 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
½ κ.γ. αλάτι | |
70 γρ πετιμέζι | |
180 γρ. ζάχαρη καστανή | |
2 μεγάλα αυγά | |
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας | |
180 γρ. μαύρη σοκολάτα | |
70 γρ. λευκή σοκολάτα |
1. | Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο στον αέρα. |
2. | Σε μεγάλο μπολ τοποθετείς αλεύρι και μπέικιν . |
3. | Ψιλοκόβεις τη σοκολάτα με μαχαίρι σε ξύλο κοπής. |
4. | Με μίξερ (χειρός ή σταθερό) χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν. |
5. | Έπειτα, προσθέτεις τ’ αυγά, το πετιμέζι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις σε πιο χαμηλή ταχύτητα. |
6. | Τέλος προσθέτεις τα στερεά υλικά και τη σοκολάτα. |
7. | Σχηματίζεις μικρές μπαλίτσες με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αραδιάζεις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. |
8. | Ψήνεις για 12 λεπτά περίπου. |
Leave a Reply