ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

220 γρ. βούτυρο
410 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
70 γρ πετιμέζι
180 γρ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. μαύρη σοκολάτα
70 γρ. λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
2.Σε μεγάλο μπολ τοποθετείς αλεύρι και μπέικιν .
3.Ψιλοκόβεις τη σοκολάτα με μαχαίρι σε ξύλο κοπής.
4.Με μίξερ (χειρός ή σταθερό) χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
5.Έπειτα, προσθέτεις τ’ αυγά, το πετιμέζι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις σε πιο χαμηλή ταχύτητα.
6.Τέλος προσθέτεις τα στερεά υλικά και τη σοκολάτα.
7.Σχηματίζεις μικρές μπαλίτσες με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αραδιάζεις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8.Ψήνεις για 12 λεπτά περίπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.