ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μίξερ για τη ζύμη, αν σε βολεύει καλύτερα.
100 γρ. τριμμένο τυρί Grana Padano | |
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
100 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους | |
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
1 κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο | |
2 κ.σ. κουκουνάρι για πασπάλισμα |
1. | Σε μπολ ανακατεύεις το αλεύρι , το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και το δενδρολίβανο. |
2. | Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις με το χέρι μέχρι η ζύμη να είναι ψιχουλιαστή. |
3. | Δουλεύεις λίγο ακόμα όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν σε ζύμη. |
4. | Καλύπτεις τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο για μισή ώρα. |
5. | Τοποθετείς τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και την καλύπτεις με δεύτερο φύλλο αντικολλητικού χαρτιού. |
6. | Με τον πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού. |
7. | Με κουπάτ που αλευρώνεις κάθε φορά, κόβεις μπισκοτάκια, σε ότι σχήμα θέλεις. |
8. | Τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. |
9. | Πασπαλίζεις με τριμμένο κουκουνάρι και ψήνεις για 10-12 λεπτά στους 180ο μέχρι να ροδίσουν. |
10. | Τα μπισκοτάκια είναι απίστευτα τραγανά & εθιστικά! |
11. | Απολαμβάνεις με το κρασάκι σου! |
Leave a Reply