ΥΛΙΚΑ

100 γρ. τριμμένο τυρί Grana Padano
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι για πασπάλισμα
H Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου. Δημιουργήθηκε σχεδόν 1000 χρόνια πριν από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Ιταλίας και το καλύτερο σε πωλήσεις ΠΟΠ τυρί στον κόσμο: σκληρό, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό. Το όνομα είναι ο συνδυασμός της ιταλικής λέξης grana (formaggio = τυρί), που υποδηλώνει ένα τυρί με χαρακτηριστική κοκκώδη υφή, και το επίθετο Padano, προερχόμενο δηλαδή από την κοιλάδα του Πάδου (Po). Το τυροκομείο PLAC είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές της Grana Padano. Δημιουργήθηκε το 1933 στην καρδιά της κοιλάδας του Πάδου, στη Βόρειο Ιταλία, ως πρωτοβουλία μιας ομάδας 19 γαλακτοπαραγωγών της περιοχής. Το 2018 η PLAC ανανεώθηκε με το νέο της brand Fattorie Cremona. Xάρη στις πρώτες ύλες, η Grana Padano έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, ενώ είναι ένα τυρί ευέλικτο σε ποικίλες διατροφικές ανάγκες, εξυψώνοντας κάθε μπουκιά σε ένα τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών. Επιπλέον, είναι πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου γήρανσης. Εξού και είναι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μπολ ανακατεύεις το αλεύρι , το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και το δενδρολίβανο.
2.Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις με το χέρι μέχρι η ζύμη να είναι ψιχουλιαστή.
3.Δουλεύεις λίγο ακόμα όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν σε ζύμη.
4.Καλύπτεις τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο για μισή ώρα.
5.Τοποθετείς τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και την καλύπτεις με δεύτερο φύλλο αντικολλητικού χαρτιού.
6.Με τον πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού.
7.Με κουπάτ που αλευρώνεις κάθε φορά, κόβεις μπισκοτάκια, σε ότι σχήμα θέλεις.
8.Τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9.Πασπαλίζεις με τριμμένο κουκουνάρι και ψήνεις για 10-12 λεπτά στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.
10.Τα μπισκοτάκια είναι απίστευτα τραγανά & εθιστικά!
11.Απολαμβάνεις με το κρασάκι σου!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορείς  να χρησιμοποιήσεις μίξερ για τη ζύμη, αν σε βολεύει καλύτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.