6 φύλλα κρούστας | |
50 γρ. βούτυρο | |
150 γρ. ανθότυρο (ή φέτα ή ανάμεικτα) | |
150 γρ. ρεγκάτο | |
2-3 φέτες αλλαντικό (προαιρετικά) | |
2 αυγά | |
180 γρ γάλα πλήρες |
1. | Σε μικρό μπρίκι ζεσταίνεις το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει. |
2. | Αλείφεις με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και απλώνεις τα δύο πρώτα φύλλα σταυρωτά ( σε μήκος – πλάτος). |
3. | Πασπαλίζεις με τα τυριά και το αλλαντικό. |
4. | Απλώνεις τα επόμενα δύο φύλλα και αλείφεις ελαφρά με λίγο βούτυρο το πάνω φύλλο. |
5. | Πασπαλίζεις εκ νέου με τυριά και αλλαντικό και τοποθετείς τα δύο τελευταία φύλλα. |
6. | Γυρνάς τα περισσεύματα των φύλλων σε κόθρο και βουτυρώνεις την επιφάνεια της πίτας. |
7. | Αναδεύεις τα αυγά και προσθέτεις το γάλα. Ανακατεύεις το μείγμα. |
8. | Τρυπάς τρυφερά μ’ένα μαχαιράκι την επιφάνεια της πίτας σε διάφορα σημεία και περιχύνεις με το μείγμα γάλακτος & αυγών. |
9. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο για είκοσι λεπτά. Ψήνεις για επιπλέον 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση του φούρνου. |
10. | Αφήνεις 5 λεπτά να κρυώσει λίγο η τυρόπιτα και σερβίρεις. |
Leave a Reply