ΥΛΙΚΑ

6 φύλλα κρούστας
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. ανθότυρο (ή φέτα ή ανάμεικτα)
150 γρ. ρεγκάτο
2-3 φέτες αλλαντικό (προαιρετικά)
2 αυγά
180 γρ γάλα πλήρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μικρό μπρίκι ζεσταίνεις το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει.
2.Αλείφεις με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και απλώνεις τα δύο πρώτα φύλλα σταυρωτά ( σε μήκος – πλάτος).
3.Πασπαλίζεις με τα τυριά και το αλλαντικό.
4.Απλώνεις τα επόμενα δύο φύλλα και αλείφεις ελαφρά με λίγο βούτυρο το πάνω φύλλο.
5.Πασπαλίζεις εκ νέου με τυριά και αλλαντικό και τοποθετείς τα δύο τελευταία φύλλα.
6.Γυρνάς τα περισσεύματα των φύλλων σε κόθρο και βουτυρώνεις την επιφάνεια της πίτας.
7.Αναδεύεις τα αυγά και προσθέτεις το γάλα. Ανακατεύεις το μείγμα.
8.Τρυπάς τρυφερά μ’ένα μαχαιράκι την επιφάνεια της πίτας σε διάφορα σημεία και περιχύνεις με το μείγμα γάλακτος & αυγών.
9.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο για είκοσι λεπτά. Ψήνεις για επιπλέον 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση του φούρνου.
10.Αφήνεις 5 λεπτά να κρυώσει λίγο η τυρόπιτα και σερβίρεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.