ΥΛΙΚΑ

6 φύλλα κρούστας
300 γρ. φέτα
300 γρ. κεφαλοτύρι ήπιο
12 μεγάλες φέτες αλλαντικό ( γαλοπούλα, κοτόπουλο ή ότι προτιμάς)
600 γρ γάλα
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
Αλάτι -Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
40 γρ. βούτυρο λιωμένο ( για άλειμμα φύλλων)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Τρίβεις το κεφαλοτύρι και τη φέτα.
2.Σε μεσαία κατσαρόλα τοποθετείς αλεύρι και βούτυρο και ανακατεύεις με το σύρμα σε μέτρια φωτιά.
3.Προσθέτεις σταδιακά το γάλα και ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
4.Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις μπόλικο μοσχοκάρυδο. Αποσύρεις από τη φωτιά.
5.Τέλος προσθέτεις το 1/3 των τριμμένων τυριών και ανακατεύεις.
6.Βουτυρώνεις το ταψί 25 εκ. x 35 εκ. και στρώνεις 3 φύλλα κρούστας.
7.Ρίχνεις το 1/3 από τα τυριά σε όλη την επιφάνεια των φύλλων.
8.Προσθέτεις το αλλαντικό καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και απλώνεις την κρέμα ομοίως.
9.Απλώνεις τα υπόλοιπα τυριά και τη δεύτερη στρώση αλλαντικού.
10.Καλύπτεις με τα υπόλοιπα 3 φύλλα κρούστας και βουτυρώνεις την επιφάνεια μαζεύοντας τα περισσεύματα των φύλλων περιμετρικά.
11.Χαρακώνεις τα φύλλα στα αντίστοιχα κομμάτια που θες να κόψεις την πίτα σου.
12.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο για 30 λεπτά. Ψήνεις για επιπλέον 10 λεπτά μόνο στην κάτω αντίσταση.
13.Αφαιρείς από το φούρνο την πίτα και την αφήνεις να κρυώσει λίγο πριν την κόψεις για σερβίρισμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.