6 φύλλα κρούστας | |
300 γρ. φέτα | |
300 γρ. κεφαλοτύρι ήπιο | |
12 μεγάλες φέτες αλλαντικό ( γαλοπούλα, κοτόπουλο ή ότι προτιμάς) | |
600 γρ γάλα | |
60 γρ. βούτυρο | |
60 γρ. αλεύρι | |
Αλάτι -Πιπέρι | |
Μοσχοκάρυδο | |
40 γρ. βούτυρο λιωμένο ( για άλειμμα φύλλων) |
1. | Τρίβεις το κεφαλοτύρι και τη φέτα. |
2. | Σε μεσαία κατσαρόλα τοποθετείς αλεύρι και βούτυρο και ανακατεύεις με το σύρμα σε μέτρια φωτιά. |
3. | Προσθέτεις σταδιακά το γάλα και ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. |
4. | Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις μπόλικο μοσχοκάρυδο. Αποσύρεις από τη φωτιά. |
5. | Τέλος προσθέτεις το 1/3 των τριμμένων τυριών και ανακατεύεις. |
6. | Βουτυρώνεις το ταψί 25 εκ. x 35 εκ. και στρώνεις 3 φύλλα κρούστας. |
7. | Ρίχνεις το 1/3 από τα τυριά σε όλη την επιφάνεια των φύλλων. |
8. | Προσθέτεις το αλλαντικό καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και απλώνεις την κρέμα ομοίως. |
9. | Απλώνεις τα υπόλοιπα τυριά και τη δεύτερη στρώση αλλαντικού. |
10. | Καλύπτεις με τα υπόλοιπα 3 φύλλα κρούστας και βουτυρώνεις την επιφάνεια μαζεύοντας τα περισσεύματα των φύλλων περιμετρικά. |
11. | Χαρακώνεις τα φύλλα στα αντίστοιχα κομμάτια που θες να κόψεις την πίτα σου. |
12. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο για 30 λεπτά. Ψήνεις για επιπλέον 10 λεπτά μόνο στην κάτω αντίσταση. |
13. | Αφαιρείς από το φούρνο την πίτα και την αφήνεις να κρυώσει λίγο πριν την κόψεις για σερβίρισμα. |
Leave a Reply