Σημείωση
Δεν πρόσθεσα αλάτι γιατί δεν ήθελα παραπάνω αλμυρή την τυρόπιτα. Εσύ, αν θέλεις να προσθέσεις αλάτι θα δοκιμάσεις το μείγμα σου πρωτα.
250 γρ. φέτα | |
250 γρ. τριμμένη γραβιέρα | |
250 γρ. ρεγκάτο ή κασέρι | |
4 αυγά | |
500 γρ γάλα πλήρες | |
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό | |
50 γρ βούτυρο λιωμένο + 10 γρ βούτυρο λιωμένο για επάλειψη | |
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
1. | Τοποθετείς στην κατσαρόλα το γάλα και το βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία. |
2. | Μόλις κάψει το κατεβάζεις από τη φωτιά και ρίχνεις το σιμιγδάλι και ανακατεύεις. Συνεχίζεις το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. |
3. | Μόλις πήξει το μείγμα, προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις. Αφήνεις την κρέμα να κρυώσει. |
4. | Τρίβεις τα κίτρινα τυριά και λιώνεις τη φέτα. Ανακατεύεις τα τυριά και προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι. |
5. | Σε καθαρό μπολ σπας τα αυγά και τα χτυπάς ελαφρά με πηρούνι. Τα προσθέτεις στην κρέμα και ανακατεύεις. |
6. | Τέλος , προσθέτεις τα τυριά και ανακατεύεις το μείγμα |
7. | Βουτυρώνεις το πυρέξ διαστάσεων 20x30 εκ. Αδειάζεις το μείγμα στο πυρέξ. Ψήνεις το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα στον αέρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. |
Σημείωση
Δεν πρόσθεσα αλάτι γιατί δεν ήθελα παραπάνω αλμυρή την τυρόπιτα. Εσύ, αν θέλεις να προσθέσεις αλάτι θα δοκιμάσεις το μείγμα σου πρωτα.
Leave a Reply