Σημειώσεις
- Ο μισός λοβός βανίλιας είναι αρκετός για την κρέμα, εφόσον χρησιμοποιήσεις όλα τα σποράκια που περιέχει. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόψε κατά μήκος το λοβό, ξύσε προσεκτικά το εσωτερικό του και τοποθέτησε στην κρέμα και το λοβό και τα σποράκια.
- Την κρέμα ζαχαροπλαστικής την φτιάχνω πάντα αποβραδίς. Μ’ αυτό τον τρόπο, δεν καθυστερώ την επόμενη ημέρα στη συναρμολόγηση του γλυκού.
- Στην περίπτωση που δεν σερβίρεις απευθείας και θέλεις να κρυώσει πιο πολύ το γλυκό, το τοποθετείς στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη στην επιφάνεια και πασπαλίζεις με τριμμένα σφολιατίνια και ζάχαρη άχνη, πριν το σερβίρισμα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι στρώσεις από σφολιατίνια θα μαλακώσουν ελαφρά από την υγρασία της κρέμας.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Leave a Reply