ΥΛΙΚΑ

180 γρ ζάχαρη
3 αυγά
150 γρ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (220 γρ)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
320 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ καρύδα
100 γρ γλάσο μελιού για επικάλυψη
φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαίο μπολ αναδεύεις με μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
2.Προσθέτεις τμηματικά τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
3.Σε καθαρό μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το μπέικιν πάουντερ και το ινδοκάρυδο.
4.Σταδιακά προσθέτεις τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα.
5.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ο .
6.Λαδώνεις τη φόρμα του κέικ και στη συνέχεια την αλευρώνεις. Τινάζεις ανάποδα τη φόρμα ώστε να απομακρύνεις τα περισσεύματα αλευριού.
7.Τοποθετείς το μείγμα και ψήνεις για 50-55 λεπτά.
8.Αποσύρεις τη φόρμα από το φούρνο και τοποθετείς σε σχάρα για 10 λεπτά να κρυώσει.
9.Αναποδογυρίζεις το κέικ , αφαιρώντάς το από τη φόρμα στη σχάρα και αφήνεις να κρυώσει εντελώς.
10.Περιχύνεις το κείκ με το γλάσο μελιού (ελαφρά ζεσταμένο για να είναι πιο ρευστό) και πασπαλίζεις με φιλέ αμυγδάλου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.