
180 γρ ζάχαρη | |
3 αυγά | |
150 γρ. ελαιόλαδο | |
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (220 γρ) | |
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι | |
100 γρ. χυμό πορτοκάλι | |
320 γρ. αλέυρι γ.ο.χ. | |
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
30 γρ καρύδα | |
100 γρ γλάσο μελιού για επικάλυψη | |
φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα |
1. | Σε μεσαίο μπολ αναδεύεις με μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. |
2. | Προσθέτεις τμηματικά τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα. |
3. | Σε καθαρό μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το μπέικιν πάουντερ και το ινδοκάρυδο. |
4. | Σταδιακά προσθέτεις τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα. |
5. | Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ο . |
6. | Λαδώνεις τη φόρμα του κέικ και στη συνέχεια την αλευρώνεις. Τινάζεις ανάποδα τη φόρμα ώστε να απομακρύνεις τα περισσεύματα αλευριού. |
7. | Τοποθετείς το μείγμα και ψήνεις για 50-55 λεπτά. |
8. | Αποσύρεις τη φόρμα από το φούρνο και τοποθετείς σε σχάρα για 10 λεπτά να κρυώσει. |
9. | Αναποδογυρίζεις το κέικ , αφαιρώντάς το από τη φόρμα στη σχάρα και αφήνεις να κρυώσει εντελώς. |
10. | Περιχύνεις το κείκ με το γλάσο μελιού (ελαφρά ζεσταμένο για να είναι πιο ρευστό) και πασπαλίζεις με φιλέ αμυγδάλου. |
Αφήστε το σχόλιό σας