175 γρ βούτυρο | |
175 γρ σοκολάτα | |
20 γρ. κακάο | |
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι | |
3 αυγά | |
150 γρ ζάχαρη καστανή | |
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο | |
40 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα (για επικάλυψη) | |
Επιπλέον τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (για επικάλυψη) |
1. | Σε μπεν μαρί λιώνεις τη σοκολάτα. |
2. | Προσθέτεις στη σοκολάτα το βούτυρο, το κακάο και το ξύσμα. |
3. | Χτυπάς με μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν. |
4. | Ενώνεις προσεκτικά τα δύο μείγματα. |
5. | Κοσκινίζεις το αλεύρι και το ρίχνεις στο μείγμα βροχηδόν. |
6. | Ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα, ώστε το μείγμα να μη χάσει τον όγκο του. |
7. | Τέλος προσθέτεις τα τριμμένα φιστίκια και ανακατεύεις λίγο ακόμα. |
8. | Σε ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 24 x 24 εκ. καλύπτεις με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείς το μείγμα. Στρώνεις την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να κατανεμηθεί το ίδιο παντού. |
9. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για είκοσι λεπτά. |
10. | Σερβίρεις με παγωτό και έξτρα λιωμένη σοκολάτα. |
Leave a Reply