ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα
400 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. κορν φλάουρ
160 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά
4 κρόκοι
250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
34 σαβαγιάρ ζαχαροπλαστείου
1 σφηνάκι κονιάκ
400 γρ. γάλα (για τα σαβαγιάρ)
Τρούφα (για επικάλυψη)
Τριμμένο φουντούκι (για επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαία κατσαρόλα τοποθετείς το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνεις σε μέτρια θερμοκρασία.
2.Σε μπολ αναμιγνύεις το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους και ανακατεύεις. Ρίχνεις στο μείγμα λίγο από το χλιαρό γάλα και ενσωματώνεις.
3.Προσθέτεις το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύεις συνέχεια βράζοντας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύεις συνέχεια με το σύρμα.
4.Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα χαμηλώνεις τη θερμοκρασία αρκετά και ανακατεύεις συνέχεια.
5.Αποσύρεις την κρέμα από τη φωτιά και την τοποθετείς σε καθαρό σκεύος. Σκεπάζεις με μεμβράνη η οποία να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας ώστε να μην κάνει πέτσα.
6.Σε βαθύ πιάτο αναμιγνύεις το γάλα και το κονιάκ που θα βουτήξεις τα σαβαγιάρ.
7.Βουτάς ένα ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα και τα στρώνεις στο πυρέξ διαμέτρου 30 εκατοστών. Καλύπτεις και τα κενά με μικρά κομμάτια σαβαγιάρ.
8.Αφαιρείς την μεμβράνη και ανακατεύεις την κρέμα.
9.Απλώνεις τη μισή κρέμα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια των σαβαγιάρ.
10.Βουτάς τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και δημιουργείς τη δεύτερη στρώση.
11.Απλώνεις την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα.
12.Πασπαλίζεις με τρούφα και τριμμένο φουντούκι.
13.Αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 4-5 ώρες.

Σημείωση

  1. Η κρέμα θέλει συνεχές ανακάτεμα ώστε να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  2. Τα σαβαγιάρ τα βουτάς γρήγορα στο γάλα και από τις δύο πλευρές. Θέλεις να μαλακώσουν αλλά να μην γίνουν νιανιά διότι θα τραβήξουν υγρασία και από την κρέμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.