ΥΛΙΚΑ

180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
165 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κακάο
50 γρ γάλα πλήρες
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1 κ. σ. σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας
1/3 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ τεμαχισμένη κουβερούρα
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό
50 γρ. κακάο
Για τη γκανάς
120 γρ κουβερτούρα
60 γρ. γάλα πλήρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαία κατσαρόλα τοποθετείς το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και φέρεις σε βρασμό σε δυνατή θερμοκρασία έως ότου να λιώσει η ζάχαρη.
2.Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.
3.Σε μεγάλο μπολ τοποθετείς όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, ζάχαρη, κακάο , μπέικιν πάουντερ και αλάτι και ανακατεύεις.
4.Σε μικρότερο μπολ τοποθετείς τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις.
5.Προσθέτεις τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύεις με σύρμα χειρός.
6.Ψιλοκόβεις την κουβερτούρα και την ενσωματώνεις τελευταία στο μείγμα.
7.Βουτυρώνεις το πυρέξ σου διαστάσεων 20 x 25 εκ και απλώνεις ομοιόμορφα το μείγμα.
8.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ο για 25 λεπτά, σβήνεις τον φούρνο και αφήνεις για επιπλέον 5 λεπτά.
9.Αφαιρείς από το φούρνο, και είτε χαράζεις με το μαχαίρι σε κομμάτια είτε με ένα ξύλο από σουβλάκι ή λεπτό καλαμάκι δημιουργείς εγκοπές έτσι ώστε να σιροπιαστεί καλύτερα η σοκολατόπιτα.
10.Σιροπιάζεις την πίτα και αφήνεις γύρω στη μισή ώρα να κρυώσει.
11.Ετοιμάζεις τη γκανάς με τη μέθοδο μπεν μαρί. Σε κατσαρολάκι τοποθετείς νερό στο 1/3 του ύψους της κατσαρόλας και φέρνεις σε βρασμό σε δυνατή θερμοκρασία. Τοποθετείς ένα μπολ που να χωράει στο κατσαρόλι αλλά να μην ακουμπάει το νερό. Τοποθετείς τη σοκολάτα και το γάλα και ανακατεύεις με σπάτουλα σιλικόνης έως ότου λιώσει η σοκολάτα και αναμιχθεί με το γάλα δημιουργώντας μια λεία & γυαλιστερή γκανάς.
12.Περιχύνεις το γλυκό σου και αφήνεις να στερεοποιηθεί η γκανάς.
13.Σερβίρεις με παγωτό και απολαμβάνεις.
14.Διατηρείται εκτός ψυγείου αλλά αν θελήσεις να τοποθετήσεις τη σοκολατόπιτα στο ψυγείο, το γλυκό σου θα γίνει πιο σφιχτό διότι θα παγώσουν όλες οι λιπαρές ουσίες που περιέχει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.