ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βρώμη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
150 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
90 γρ. ζάχαρη λευκή
90 γρ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. αμύγδαλο κοπανισμένο
180 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
νιφάδες αλατιού για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Στον πολυκόφτη (μούλτι) αλέθεις τη βρώμη σε σκόνη.
2.Σε μεσαίο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, βρώμη, σόδα και μπέικιν.
3.Σε άλλο μπολ αναμιγνύεις τα 2 είδη ζάχαρης.
4.Σε μικρό τηγάνι λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύεις ώστε να μαλακώσει.
5.Προσθέτεις τα βούτυρα στις ζάχαρες και αφρατεύεις με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα.
6.Προσθέτεις το αυγό και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτεις και το εκχύλισμα βανίλιας.
7.Προσθέτεις τα στερεά και ανακατεύεις με σπάτουλα.
8.Τελευταία προσθέτεις τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το αμύγδαλο.
9.Ανακατεύεις τη ζύμη με τη σπάτουλα και την αφήνεις σκεπασμένη για 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η γλουτένη.
10.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο .
11.Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και παίρνεις ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
12.Πλάθεις μικρούς στρογγυλούς δίσκους και τοποθετείς στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Πασπαλίζεις με νιφάδες αλατιού αν σου αρέσει.
13.Ψήνεις για 12-13 λεπτά.

Μπορείς να βρεις το βίντεο παρασκευής εδώ: https://www.instagram.com/tv/CZToU7wJMXS/?hl=el

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.