Μπορείς να βρεις το βίντεο παρασκευής εδώ: https://www.instagram.com/tv/CZToU7wJMXS/?hl=el

120 γρ. βρώμη | |
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
150 γρ. αμυγδαλοβούτυρο | |
150 γρ. βούτυρο | |
1 αυγό | |
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας | |
1 ½ κ.γ. baking powder | |
1 κ.γ. σόδα | |
90 γρ. ζάχαρη λευκή | |
90 γρ. ζάχαρη καστανή | |
70 γρ. αμύγδαλο κοπανισμένο | |
180 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη | |
νιφάδες αλατιού για πασπάλισμα |
1. | Στον πολυκόφτη (μούλτι) αλέθεις τη βρώμη σε σκόνη. |
2. | Σε μεσαίο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, βρώμη, σόδα και μπέικιν. |
3. | Σε άλλο μπολ αναμιγνύεις τα 2 είδη ζάχαρης. |
4. | Σε μικρό τηγάνι λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύεις ώστε να μαλακώσει. |
5. | Προσθέτεις τα βούτυρα στις ζάχαρες και αφρατεύεις με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα. |
6. | Προσθέτεις το αυγό και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτεις και το εκχύλισμα βανίλιας. |
7. | Προσθέτεις τα στερεά και ανακατεύεις με σπάτουλα. |
8. | Τελευταία προσθέτεις τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το αμύγδαλο. |
9. | Ανακατεύεις τη ζύμη με τη σπάτουλα και την αφήνεις σκεπασμένη για 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η γλουτένη. |
10. | Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο . |
11. | Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και παίρνεις ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού. |
12. | Πλάθεις μικρούς στρογγυλούς δίσκους και τοποθετείς στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Πασπαλίζεις με νιφάδες αλατιού αν σου αρέσει. |
13. | Ψήνεις για 12-13 λεπτά. |
Αφήστε το σχόλιό σας