ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Μπορείς πάντα να κάνεις τη μισή δοσολογία για 1 φόρμα ψωμί.
- Είναι υπέροχο αντί για ψωμί τοστ και μια υγιεινή λύση για το σχολείο ή τη δουλειά.
800 γρ. αλεύρι σκληρό | |
200 γρ. κίτρινο αλεύρι για ζυμώματα | |
1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό | |
1 κ.σ. σπόροι chia | |
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο | |
1 φακελάκι ξηρή μαγιά | |
1 κ.γ. κουρκουμάς | |
2 κ.γ. αλάτι | |
60-70 γρ. νερό | |
750 γρ. πουρές κολοκύθας | |
80 γρ. ελαιόλαδο |
1. | Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις τ’ αλεύρια, το λιναρόσπορο, τον κουρκουμά, το αλάτι και τη μαγιά. |
2. | Προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το νερό και τελευταία το ελαιόλαδο και ζυμώνεις καλά μέχρι ν’ αναμειχθούν τα υλικά. |
3. | Λαδώνεις 2 φόρμες για ψωμί χωρητικότητας 1,5 λίτρου και μοιράζεις τη ζύμη. |
4. | Σκεπάζεις με καθαρό πανί και αφήνεις να διπλασιαστεί σε όγκο. |
5. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. |
6. | Βγάζεις το ψωμί από το φούρνο και αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. |
7. | Ξεφορμάρεις , τοποθετείς σε σχάρα και αφήνεις να κρυώσει εντελώς. |
8. | Κόβεις σε φέτες τις οποίες μπορείς να φυλάξεις στο ψυγείο για άμεση κατανάλωση είτε στην κατάψυξη όπου διατηρούνται περισσότερο. |
Leave a Reply