ΥΛΙΚΑ

800 γρ. αλεύρι σκληρό
200 γρ. κίτρινο αλεύρι για ζυμώματα
1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό
1 κ.σ. σπόροι chia
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κουρκουμάς
2 κ.γ. αλάτι
60-70 γρ. νερό
750 γρ. πουρές κολοκύθας
80 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις τ’ αλεύρια, το λιναρόσπορο, τον κουρκουμά, το αλάτι και τη μαγιά.
2.Προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το νερό και τελευταία το ελαιόλαδο και ζυμώνεις καλά μέχρι ν’ αναμειχθούν τα υλικά.
3.Λαδώνεις 2 φόρμες για ψωμί χωρητικότητας 1,5 λίτρου και μοιράζεις τη ζύμη.
4.Σκεπάζεις με καθαρό πανί και αφήνεις να διπλασιαστεί σε όγκο.
5.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
6.Βγάζεις το ψωμί από το φούρνο και αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
7.Ξεφορμάρεις , τοποθετείς σε σχάρα και αφήνεις να κρυώσει εντελώς.
8.Κόβεις σε φέτες τις οποίες μπορείς να φυλάξεις στο ψυγείο για άμεση κατανάλωση είτε στην κατάψυξη όπου διατηρούνται περισσότερο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Μπορείς πάντα να κάνεις τη μισή δοσολογία για 1 φόρμα ψωμί.
  2. Είναι υπέροχο αντί για ψωμί τοστ και μια υγιεινή λύση για το σχολείο ή τη δουλειά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.