
12 φέτες τσουρέκι | |
1 κούπα γάλα | |
2 αυγά | |
1 τσιμπιά αλάτι | |
1/3 κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης | |
1 κ.σ. σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας | |
Κανελοζάχαρη (για πασπάλισμα) | |
30 γρ. βούτυρο λιωμένο (για επάλειψη των θηκών μάφιν) | |
Για τη γέμιση | |
Μαρμελάδα φράουλα | |
Άλειμμα σοκολάτας |
1. | Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύεις γάλα, αυγά αλάτι, κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις. |
2. | Αλείφεις το ταψί με τις θήκες μάφιν με το λιωμένο βούτυρο. |
3. | Με τον πλάστη ανοίγεις λίγο τις φέτες τσουρεκιού. |
4. | Αλείφεις την κάθε φέτα με μαρμελάδα ή σοκολάτα και τη ρολάρεις. |
5. | Έπειτα, τις βουτάς στο μείγμα γάλακτος και τις τοποθετείς μία μία στις θήκες των μάφιν. |
6. | Πασπαλίζεις με κανελοζάχαρη. |
7. | Ψήνεις για 15 – 20 λεπτά στους 180ο. |
8. | Απολαμβάνεις όσο είναι ακόμα ζεστές παρέα με φρέσκα φρούτα και τυρί κρέμα. |
Leave a Reply