ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φέτα
250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
250 γρ. ρεγκάτο ή κασέρι
4 αυγά
500 γρ γάλα πλήρες
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ βούτυρο λιωμένο + 10 γρ βούτυρο λιωμένο για επάλειψη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Τοποθετείς στην κατσαρόλα το γάλα και το βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία.
2.Μόλις κάψει το κατεβάζεις από τη φωτιά και ρίχνεις το σιμιγδάλι και ανακατεύεις. Συνεχίζεις το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
3.Μόλις πήξει το μείγμα, προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις. Αφήνεις την κρέμα να κρυώσει.
4.Τρίβεις τα κίτρινα τυριά και λιώνεις τη φέτα. Ανακατεύεις τα τυριά και προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5.Σε καθαρό μπολ σπας τα αυγά και τα χτυπάς ελαφρά με πηρούνι. Τα προσθέτεις στην κρέμα και ανακατεύεις.
6.Τέλος , προσθέτεις τα τυριά και ανακατεύεις το μείγμα
7.Βουτυρώνεις το πυρέξ διαστάσεων 20x30 εκ. Αδειάζεις το μείγμα στο πυρέξ. Ψήνεις το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα στον αέρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του.

Σημείωση

Δεν πρόσθεσα αλάτι γιατί δεν  ήθελα παραπάνω αλμυρή την τυρόπιτα. Εσύ, αν θέλεις να προσθέσεις αλάτι θα δοκιμάσεις το μείγμα σου πρωτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.