ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

600 γρ. φράουλες
180 γρ. ζάχαρη λευκή
Χυμό από ½ μικρό λεμόνι
500 γρ. κεφίρ
250 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Για τη σάλτσα φράουλας
1 κούπα φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 2
2 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένεις πολύ καλά τις φράουλες σε τρεχούμενο νερό και κόβεις τα κοτσάνια.
2.Τις τεμαχίζεις στα δύο ή περισσότερα κομμάτια ανάλογα το μέγεθός τους.
3.Τις τοποθετείς σε μπολ, πασπαλίζεις με τη ζάχαρη, περιχύνεις με το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.
4.Αφήνεις να μαριναριστούν οι φράουλες γύρω στη μία ώρα.
5.Τοποθετείς στο μπλέντερ όλα τα υλικά (φράουλες, κεφίρ, κρέμα γάλακτος) και πολτοποιείς.
6.Μεταφέρεις το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και τοποθετείς στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.
7.Έπειτα τοποθετείς το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της.
8.Επαναφέρεις το μείγμα στο μπολ παγωτού και τοποθετείς επιπλέον 2-3 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει έως ότου να μπορεί να σερβιριστεί.
9.Για τη σάλτσα φράουλας τοποθετείς τις φράουλες σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, και τις βράζεις με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι ν’αρχίσουν να μαλακώνουν και να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
10.Σερβίρεις με τη σάλτσα φράουλας και απολαμβάνεις!

Σημειώσεις

  1. Εάν δε διαθέτεις παγωτομηχανή τοποθετείς το μείγμα σε μεταλλικό μπολ με καπάκι απευθείας στην κατάψυξη και ανακατεύεις τακτικά κάθε ½ ώρα περίπου με το σύρμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να παγώνει χωρίς να δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Τέλος, αφήνεις να παγώσει ώστε να σερβιριστεί.
  2. Εναλλακτικά, μπορείς να σερβίρεις με φρέσκιες φράουλες ή μαρμελάδα φράουλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.