ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Αν θες αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με μέλι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 250 γρ μέλι. Όταν η μαρμελάδα σου θα είναι έτοιμη, προσθέτεις και 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia, ανακατεύεις να πάνε παντού και τοποθετείς στα βαζάκια.
- Επιλέγεις φράουλες σχετικά άγουρες και όχι πολύ γινωμένες. Το άγουρο φρούτο περιέχει περισσότερη πηκτίνη και βοηθάει στο δέσιμο της μαρμελάδας ενώ το ώριμο φρούτο περισσότερα σάκχαρα.
- Πολτοποιείς κατά βούληση. Προσωπικά προτιμώ η μαρμελάδα μου να έχει κάποια κομμάτια φρούτου και να μην είναι εντελώς ζελές.
- Στο τρίτο στάδια βρασμού που έχεις πολτοποιήσει το φρούτο, παρόλο που χαμηλώνεις τη θερμοκρασία θέλει συχνό ανακάτεμα ώστε να μην σου πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Φροντίζεις να έχεις αποστειρώσει τα βαζάκια στο φούρνο. Τα τοποθετείς ανάποδα στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία.
- Επιλέγω να μην αρωματίζω τις μαρμελάδες μου διότι προτιμώ να γεύομαι ξεκάθαρα το φρούτο, μπορείς όμως αν σου αρέσει ν’ αρωματίσεις μ’ ένα λοβό βανίλιας αφού πρώτα τον έχεις χαράξει κατά μήκος κι έχεις αφαιρέσει μ’ ένα μαχαίρι τους σπόρους. Σπόρους και λοβό τους προσθέτεις στο μείγμα της μαρμελάδας κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Leave a Reply