ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μπισκότα τύπου πτι – μπερ
125 γρ κουβερτούρα
1 κούπα φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. μείγμα σοκολάτας για ρόφημα
60 γρ. φουντουκοβούτυρο
1 σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Θρυμματίζεις τα φουντούκια στο γουδί ή στο μούλτι και σε μεγάλο μπολ σπας τα μπισκότα με τα χέρια, σε μεγαλύτερα και σε μικρότερα κομμάτια.
2.Προσθέτεις τα φουντούκια, τη ζάχαρη άχνη, το μείγμα σοκολάτας για ρόφημα.
3.Σε μπεν μαρί λιώνεις την κουβερτούρα, προσθέτεις το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύεις.
4.Περιχύνεις τα μπισκότα με το μείγμα λιωμένης σοκολάτας, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και ανακατεύεις όλα τα υλικά στο μπολ.
5.Χωρίζεις το μείγμα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και σχηματίζεις δύο μπαστούνια με τα χέρια.
6.Τυλίγεις με το αντικολλητικό χαρτί το κάθε μπαστούνι και τοποθετείς το γλυκό στην ψύξη να παγώσει.

Σημειώσεις

Μπορείς ν’αντικαταστήσεις τον ξηρό καρπό με όποιο καρπό σου αρέσει και αντίστοιχα το φουντουκοβούτυρο με όποιο  βούτυρο καρπού προτιμάς.

Επιπλέον, μπορείς ν’ αντικαταστήσεις το μείγμα σοκολάτας για ρόφημα με άγλυκο κακάο. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορείς να προσθέσεις λίγη παραπάνω ζάχαρη ( ή όχι) ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο  καθώς  το μείγμα σοκολάτας που χρησιμοποιώ περιέχει ζάχαρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.