ΥΛΙΚΑ

1η ΣΤΡΩΣΗ
200 γρ. βασιλικοί χουρμάδες
200 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια)
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
½ μπανάνα μικρή
2η ΣΤΡΩΣΗ
250 γρ βούτυρο καρπών ( αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο)
1 ½ κ.σ. μέλι
1 τσιμπιά αλάτι
3η ΣΤΡΩΣΗ
180 μαύρη σοκολάτα
1 κ.σ. βούτυρο καρύδας
Ανθός αλατιού για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Στον πολυκόφτη τρίβεις τους ξηρούς καρπούς. Τοποθετείς το μείγμα σε καθαρό μπολ.
2.Καθαρίζεις τους βασιλικούς χουρμάδες από τα κουκούτσια και τοποθετείς στον πολυκόφτη. Προσθέτεις και τη μπανάνα και λιώνεις σταδιακά μέχρι να γίνουν πολτός.
3.Αναμιγνύεις με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και απλώνεις το μείγμα σε ταψί ή πυρέξ 26 x 26 εκ. αφού πρώτα έχεις τοποθετήσει σε αυτό αντικολλητικό χαρτί.
4.Πάνω από τη στρώση τοποθετείς δεύτερο αντικολλητικό χαρτί και με ένα ποτήρι (που έχει βάρος και επιφάνεια) ευθυγραμμίζεις το μείγμα.
5.Τοποθετείς το πυρέξ στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσεις την επόμενη στρώση.
6.Αναμιγνύεις το βούτυρο καρπών με το μέλι και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
7.Βγάζεις το πυρέξ από την κατάψυξη, αφαιρείς από πάνω το αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις το δεύτερο μείγμα.
8.Τοποθετείς εκ νέου το αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια και απλώνεις με τον ίδιο τρόπο (χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι) το μείγμα ώστε η στρώση να είναι ομοιόμορφη. Επανατοποθετείς στην κατάψυξη.
9.Τέλος λιώνεις τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτοντας και το λάδι καρύδας.
10.Επαναφέρεις το ταψί με το μείγμα και περιχύνεις με τη λιωμένη σοκολάτα. Απλώνεις με ένα κουτάλι και τοποθετείς στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
11.Αν θες πασπαλίζεις με ανθό αλατιού που ταιριάζει όμορφα με τη σοκολάτα.
12.Αφαιρείς το μείγμα από το πυρέξ. Κόβεις σε μπάρες μεγάλες ή μικρές και απολαμβάνεις.
13.Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.