ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο μούστο κομμένο
½ σφηνάκι πετιμέζι
60 γρ. νισεστέ
35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 ξύλο κανέλας
½ κούπα καρύδια χονδροσπασμένα
Τριμμένη κανέλα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαίο μπολ προσθέτεις 2 κούπες από το μούστο, το αλεύρι και το νισεστέ. Ανακατεύεις καλά ώστε να γίνει χυλός.
2.Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο προσθέτεις τον υπόλοιπο μούστο με το πετιμέζι και το ξύλο κανέλας και βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία.
3.Σχεδόν αμέσως προσθέτεις και το χυλό στην κατσαρόλα και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να δέσει η μουσταλευριά, γύρω στα 15-17 λεπτά. Δεν απομακρύνεσαι γιατί μπορεί πολύ εύκολα να κολλήσει.
4.Όταν καταλάβεις ότι αρχίζει να δένει, χαμηλώνεις κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύεις διαρκώς.
5.Τοποθετείς τη μουσταλευριά σε ρηχά πιάτα, αφήνεις λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και πασπαλίζεις με τριμμένη κανέλλα και μπόλικο χοντροσπασμένο καρύδι.
6.Αφήνεις να σταθεροποιηθεί και κατά προτίμηση διατηρείς στο ψυγείο (έως 4 μέρες).

Σημειώσεις

  1. Κατά το ανακάτεμα αν τυχόν αφρίσει το μείγμα στην επιφάνεια, με ένα κουτάλι προσεκτικά απομακρύνεις τον αφρό (όπως και στη μαρμελάδα).
  2. Κατά τη γνώμη μου απολαμβάνεται πιο ευχάριστα κρύα (από το ψυγείο).

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.