Σημειώσεις
- Κατά το ανακάτεμα αν τυχόν αφρίσει το μείγμα στην επιφάνεια, με ένα κουτάλι προσεκτικά απομακρύνεις τον αφρό (όπως και στη μαρμελάδα).
- Κατά τη γνώμη μου απολαμβάνεται πιο ευχάριστα κρύα (από το ψυγείο).
1 λίτρο μούστο κομμένο | |
½ σφηνάκι πετιμέζι | |
60 γρ. νισεστέ | |
35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 ξύλο κανέλας | |
½ κούπα καρύδια χονδροσπασμένα | |
Τριμμένη κανέλα για πασπάλισμα |
1. | Σε μεσαίο μπολ προσθέτεις 2 κούπες από το μούστο, το αλεύρι και το νισεστέ. Ανακατεύεις καλά ώστε να γίνει χυλός. |
2. | Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο προσθέτεις τον υπόλοιπο μούστο με το πετιμέζι και το ξύλο κανέλας και βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία. |
3. | Σχεδόν αμέσως προσθέτεις και το χυλό στην κατσαρόλα και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να δέσει η μουσταλευριά, γύρω στα 15-17 λεπτά. Δεν απομακρύνεσαι γιατί μπορεί πολύ εύκολα να κολλήσει. |
4. | Όταν καταλάβεις ότι αρχίζει να δένει, χαμηλώνεις κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύεις διαρκώς. |
5. | Τοποθετείς τη μουσταλευριά σε ρηχά πιάτα, αφήνεις λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και πασπαλίζεις με τριμμένη κανέλλα και μπόλικο χοντροσπασμένο καρύδι. |
6. | Αφήνεις να σταθεροποιηθεί και κατά προτίμηση διατηρείς στο ψυγείο (έως 4 μέρες). |
Αφήστε το σχόλιό σας