ΥΛΙΚΑ

150 γρ φουντούκια
2 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. κακάο
3 βασιλικοί χουρμάδες
2 κ.γ. μέλι
1 συσκευασία (κονσέρβα) κρέμα καρύδας
Μάντολες για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Την κρέμα καρύδας θα την έχεις τοποθετήσει από πριν στο ψυγείο ώστε να είναι παγωμένη.
2.Ανοίγοντας την κονσέρβα τοποθετείς το στερεό μέρος της κονσέρβας σε ένα μπολ κι έπειτα στο ψυγείο.
3.Το υγρό της κονσέρβας το τοποθετείς σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνεις ελαφρά.
4.Καθαρίζεις τους χουρμάδες από τα κουκούτσια και τα τοποθετείς στο ζεστό υγρό για να μαλακώσουν. Προσθέτεις και το μέλι να μαλακώσει.
5.Τοποθετείς τα φουντούκια σε ταψί και τα ψήνεις ελαφρά στο γκριλ για 5-6 λεπτά. Προσέχεις να μη σου καούν. Μου έχει συμβεί, φυσικά!!!
6.Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
7.Τα τοποθετείς στον πολυκόφτη (μούλτι) και τα αλέθεις. Τα αλέθεις για πέντε λεπτά με διαστήματα παύσεως ώστε να μη σου καεί το μούλτι!
8.Προσθέτεις το σησαμέλαιο και συνεχίζεις το άλεσμα μέχρι να έχεις ένα ωραίο φουντουκοβούτυρο.
9.Προσθέτεις το κακάο και αλέθεις ξανά. Αν σταματήσεις εδώ έχει ένα άγλυκο σοκολατένιο φουντουκοβούτυρο.
10.Προσθέτεις τους χουρμάδες με το υγρό καρύδας και το μέλι και ανακατεύεις εκ νέου.
11.Τέλος προσθέτεις τη μισή ποσότητα από την κρέμα καρύδας την οποία είχες εξαρχής τοποθετήσει σε μπολ στο ψυγείο
12.Ανακατεύεις και τοποθετείς την μους είτε σε ένα μπολ είτε την μοιράζεις σε ποτήρια.
13.Τοποθετείς στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 5-6 ώρες.
14.Την υπόλοιπη κρέμα καρύδας που σου έχει περισσέψει την αφρατεύεις με το μίξερ χειρός και το λεπτό σύρμα που απαιτείται για σαντιγί , την τοποθετείς σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζεις με ροζέτες την επιφάνεια της μους.
15.Θρυμματίζεις μάντολες στο γουδί και πασπαλίζεις την επιφάνειά τους.
16.Σερβίρεις και απολαμβάνεις.

Σημειώσεις

  1. Αν σταματήσεις στο σημείο που έχεις αλέσει τα φουντούκια με το σησαμέλαιο και το κακάο και προσθέσεις και το μέλι ( 2 κ.γ.) , τότε θα έχεις ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό άλειμμα φουντουκιού με σοκολάτα.
  2. Αν είσαι vegan και θέλεις να φτιάξεις άλειμμα σοκολάτας μπορείς να βάλεις αντί για μέλι δύο βασιλικούς χουρμάδες.
  3. Μπορεί να κάνεις το ίδιο και στη μους, αν είσαι vegan δηλαδή να αντικαταστήσεις το μέλι της συνταγής με επιπλέον δύο βασιλικούς χουρμάδες από τους ήδη αναφερόμενους στη συνταγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.