ΥΛΙΚΑ

250 γρ. πούδρα αμυγδάλου
250 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
200 γρ ασπράδι
250 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
3 βανιλίνες
1 πρέζα αλάτι
Αμύγδαλα ολόκληρα και αμύγδαλα φιλέ (για επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεγάλο μπολ χτυπάς τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και αφήνεις στην άκρη.
2.Σε άλλο μπολ αναμιγνύεις όλα τα υλικά και προσθέτεις και τη μαρέγκα σταδιακά.
3.Ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η μαρέγκα. Το μείγμα είναι αρκετά κολλώδες.
4.Τοποθετείς για μία ώρα τη ζύμη στο ψυγείο ώστε να παγώσει λίγο και να μπορείς να τη διαχειριστείς.
5.Στρώνεις αντικολητικό χαρτί σε ταψί και παίρνεις με το κουτάλι ζύμη σε μέγεθος καρυδιού.
6.Πλάθεις και σχηματίζεις μικρούς στρογγυλούς δίσκους.
7.Επικαλύπτεις με αμύγδαλο φιλέ ή τοποθετείς ένα ολόκληρο αμύγδαλο στη μέση κάθε αμυγδαλωτού (όπως σου αρέσει).
8.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά, ανάλογα πόσο τραγανά ή μαστιχωτά σου αρέσουν.

Σημειώσεις

  1. Για να σφίξει η μαρέγκα, το μπολ ανάμειξης πρέπει να είναι καθαρό & στεγνό και το ασπράδι δεν πρέπει να περιέχει υπολείμματα κρόκου.
  2. Η ζύμη παραμένει ελαφρά κολλώδης και αφού παγώσει.
  3.  Video link: https://www.instagram.com/tv/CZlsflsDsZt/?utm_source=ig_web_copy_link

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.