Μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο παρασκευής εδω: https://www.instagram.com/tv/CYvpGI6pti4/?hl=el

ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ | |
500 γρ αλεύρι για τσουρέκι | |
100 γρ. ζάχαρη | |
1 φακελάκι ξηρή μαγιά | |
½ κ.γ. αλάτι | |
250 γρ. πλήρες γάλα | |
80 γρ. βούτυρο | |
1 αυγό | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ | |
120 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) | |
140 γρ ζάχαρη | |
1 κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης | |
3 κ.σ. τριμμένο καρύδι | |
125 γρ. λευκή σοκολάτα για επικάλυψη (προαιρετικά) | |
2 κ.σ. τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα |
1. | Ζεσταίνεις το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία, αναμιγνύεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις. |
2. | Αποσύρεις από τη φωτιά και μεταφέρεις σε καθαρό μπολ. Προσθέτεις τη μαγιά και δύο κουταλιές αλεύρι και ανακατεύεις. |
3. | Αφήνεις να ενεργοποιηθεί η μαγιά, γύρω στα 20 λεπτά. |
4. | Στον κάδο του μίξερ τοποθετείς το αλεύρι το αλάτι, την ενεργοποιημένη μαγιά, το αυγό και τελευταία προσθέτεις σταδιακά το λιωμένο βούτυρο. |
5. | Ζυμώνεις μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και ελαστική. |
6. | Καλύπτεις με καθαρή πετσέτα τον κάδο και αφήνεις να διπλασιαστεί η ζύμη. |
7. | Σε μικρό μπολ ανακατεύεις τα υλικά της γέμισης εκτός από το καρύδι. |
8. | Όταν πια θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη, τη μεταφέρεις στον πάγκο εργασίας. |
9. | Αλευρώνεις ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και με τον πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο. |
10. | Απλώνεις τη γέμιση στη ζύμη αφήνοντας κενό γύρω στα 2 εκατοστά περιμετρικά. |
11. | Πασπαλίζεις με το τριμμένο καρύδι. |
12. | Κόβεις σε λωρίδες κατά μήκος, πλάτους τριών εκατοστών περίπου. |
13. | Τυλίγεις την κάθε λωρίδα σε ρολό και τοποθετείς σε ταψί ή πυρέξ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. |
14. | Σκεπάζεις με την πετσέτα και αφήνεις σε ζεστό μέρος να διπλασιασθούν τα ρολά σε όγκο. |
15. | Μπορείς εναλλακτικά να τοποθετήσεις το ταψί στο φούρνο, με αναμμένο το φως, ώστε να δημιουργήσεις ένα ζεστό περιβάλλον και να φουσκώσουν τα ρολά πιο σύντομα. |
16. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25-30 λεπτά περίπου. |
17. | Αποσύρεις από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν. |
18. | Λιώνεις τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνεις στα ρολά. Πασπαλίζεις με έξτρα καρύδι. |
Αφήστε το σχόλιό σας