
2 ½ φλυτζάνια τσαγιού τριμμένο μπισκότο (1 μεγάλη συσκευασία) | |
1 ½ φλυτζάνι τριμμένο καρύδι | |
½ φλυτζάνι κακάο άγλυκο | |
½ φλυτζάνι ζάχαρη άχνη | |
200 γρ. κρέμα γάλακτος | |
125 γρ. μαύρη σοκολάτα 72 % | |
τριμμένη καρύδα για επικάλυψη |
1. | Τρίβεις μπισκότα και καρπούς στον πολυκόφτη (μούλτι). |
2. | Τοποθετείς τα υλικά σε μεγάλο μπολ και προσθέτεις κακάο και ζάχαρη άχνη. |
3. | Τεμαχίζεις την κουβερτούρα και παράλληλα ζεσταίνεις σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος. |
4. | Αποσύρεις την κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και προσθέτεις την κουβερτούρα. Ανακατεύεις καλά ώστε να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και προσθέτεις το μείγμα στα στερεά υλικά. |
5. | Ανακατεύεις τα υλικά και τοποθετείς το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. |
6. | Έπειτα πλάθεις μπαλίτσες και τις πασπαλίζεις με ότι προτιμάς (τρούφα, ινδοκάρυδο, κακάο, τριμμένο φιστίκι Αιγίνης). |
7. | Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. |
Leave a Reply