Σημειώσεις
Ενναλακτικά, αντί για ρολάκια μπορείς να χωρίσεις τη ζύμη στα 4 και αφού ανοίξεις τη κάθε ζύμη, τοποθετήσεις τη γέμιση και ρολάρεις τα μπαστούνια, να χωρίσεις το καθένα σε τρεις λωρίδες και να τις πλέξεις , ενώνοντας τις άκρες και δημιουργώντας στεφάνια. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μικρότερα στεφάνια, αφού ανοίξεις την κάθε ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνεις τη γέμιση στα 2/3 της επιφάνειας. Διπλώνεις το 1/3 ζύμης ( που δεν έχει γέμιση) προς το κέντρο και ξαναδιπλώνεις. Η ζύμη σου τώρα έχει τρία στρώματα. Κόβεις κατά πλάτος τη ζύμη σου στα τέσσερα. Χωρίζεις κάθε κομμάτι σε τρεις λωρίδες με το μαχαίρι ή τον κόφτη της πίτσας, κρατώντας ενωμένο το ένα ακρο. Πλέκεις σε πλεξίδες και ενώνεις τις άκρες. Μπορείς είτε να τοποθετήσεις απευθείας σε αντικολλητικό χαρτί είτε να τοποθετήσεις στις θήκες μάφιν αφού πρώτα τις έχεις αλείψει με ηλιέλαιο.
Leave a Reply