NOTES
- Η μερίδα αναλογεί σε 100 γρ. αλεύρι.
- Το πιο δύσκολο σημείο της εκτέλεσης είναι το πρώτο πέρασμα από τη μηχανή. Μετά από τα πρώτα περάσματα στο μεγαλύτερο άνοιγμα, η διαδικασία είναι παιχνιδάκι.
- Δεν ξεχνάς ν’ αλευρώνεις το φύλλο και από τις δύο πλευρές όταν το περνάς από τη μηχανή ζυμαρικών ώστε να μην κολλήσει.
- Για το στέγνωμα μπορείς είτε να κρεμάσεις τα ζυμαρικά σε ξύλινη κρεμάστρα να στεγνώσουν, είτε να τ’ απλώσεις ομοιόμορφα σε ταψί.
- Αν πάλι θες να φτιάξεις ζυμαρικά όπως οι γιαγιάδες μας και να τ’ αποθηκεύσεις στεγνά, θα χρειαστούν σίγουρα άπλωμα σε βαμβακερό σεντόνι για αρκετές μέρες μέχρι να στεγνώσουν.
Αφήστε το σχόλιό σας