ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Η μαύρη αφροξυλιά (sambucus nigra) είναι μικρό θαμνώδες δέντρο, το οποίο ευδοκιμεί σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορα είδη αφροξυλιάς, παρ’όλα αυτά η συγκεκριμένη ποικιλία ιστορικά αναφέρεται ως θεραπευτική, ανακουφίζοντας συμπτώματα γρίπης και κρυώματος κυρίως στο ανώτερο αναπνευστικό, όπως ο βήχας.
- Το πιο χρονοβόρο σημείο της συνταγής είναι ο διαχωρισμός των καρπών από τα τσαμπιά.
- Ο καρπός της αφροξυλιάς είναι αρκετά τραγανός. Δεν λιώνει εύκολα. Ακόμα και με τη χρήση του ραβδομπλέντερ, δε πολτοποιείται τελείως. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει αυτό. Αν θες μια εντελώς πολτοποιημένη μαρμελάδα θα πρέπει ν’ ακολουθήσεις μια διαφορετική διαδικασία, πιο χρονοβόρα, χρησιμοποιώντας σίτα ή τσαντίλα. Προσωπικά δε το ήθελα αυτό γιατί θα έχανα μεγάλο μέρος από τη σάρκα του φρούτου.
- Αν θέλω να είμαι ακριβής, οφείλω να πω ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί κάλλιστα και γλυκό του κουταλιού αντί για μαρμελάδα.
- Όσο για τα τσουρεκάκια … τη συνταγή θα τη βρεις εδώ: https://baketheclick.gr/recipe/tsourekia-paschalina/
- Αντί για 4 τσουρέκια που αναλογούν στο ένα κιλό αλεύρι, μπορείς να χωρίσεις τη ζύμη αρχικά στα 4 και κάθε μέρος αυτής σε επιπλέον 4 μέρη. Συνολικά δηλαδή η αρχική ζύμη αντιστοιχεί σε 16 τσουρεκάκια.
Αφήστε το σχόλιό σας