ΥΛΙΚΑ

30 κολοκυθανθοί
6 πομοντόρια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη μελιτζάνα
3-4 κολοκυθάκια
1 καρότο τριμμένο
1 ποτήρι νερό
350 γρ. χυμό ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
½ μάτσο μαϊντανό
½ μάτσο βασιλικό
¼ μάτσο δυόσμο
¼ μάτσο μάραθο
1 φλυτζάνι ρύζι νυχάκι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένεις τα άνθη και με προσοχή αφαιρείς τους στήμονες.
2.Καθαρίζεις τα πομοντόρια από τις φλούδες και τα τρίβεις στον τρίφτη.
3.Τεμαχίζεις τα λαχανικά σε κύβους και ψιλοκόβεις όλα τα μυρωδικά.
4.Σε μεσαία κατσαρόλα τοποθετείς όλα τα λαχανικά – μυρωδικά , προσθέτεις τον ντοματοχυμό και την τριμμένη ντομάτα , το νερό, το ελαιόλαδο και φέρνεις σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
5.Αλατοπιπερώνεις και βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα, περίπου για 20 λεπτά.
6.Αποσύρεις τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτεις το ρύζι.
7.Γεμίζεις τους κολοκυθανθούς με μία κουταλιά της σούπας περίπου.
8.Έπειτα προσθέτεις τη φέτα σε κάθε λουλούδι .
9.Λαδώνεις ελαφρά ένα πυρέξ ή ένα μεσαίο ταψί και τοποθετείς τους ανθούς τον ένα δίπλα στον άλλο.
10.Περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30 λεπτά περίπου.

Σημείωση

Σκεπάζεις το πυρέξ  είτε με το καπάκι του είτε με αντικολλητικό χαρτί κι έπειτα με αλουμινόχαρτο, ώστε να σιγοψηθούν τα λουλούδια και να μην καούν οι κορυφές τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.