Σημειώσεις
- Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Στην περίπτωση που είναι καυτό, θα κάψει τη μαγιά και στην περίπτωση που είναι κρύο δεν θα την ενεργοποιήσει ποτέ.
- Τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
- Παλαιότερα ενσωμάτωνα το βούτυρο από την αρχή όμως διαπίστωσα ότι προσθέτοντάς το στο τέλος, η υφή του τσουρεκιού άλλαξε αισθητά και η ζύμη έγινε πιο ελαστική χωρίς ν’ απλώνει. Οπότε προτιμώ να το προσθέτω πάντα τελευταίο.
- Ο φούρνος πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος για τουλάχιστον μισή ώρα. Συνήθως προθερμαίνω σε υψηλότερη θερμοκρασία από αυτή που ψήνω.
- Τα τσουρέκια μπορούν να τοποθετηθούν στην κατάψυξη καλά τυλιγμένα με μεμβράνη και να διατηρηθούν για αρκετό καιρό. Αν τα βγάλεις αποβραδίς ώστε ν’ αποψυχθούν, την επόμενη έχεις φρέσκο τσουρέκι.
Leave a Reply