Σημειώσεις
Μπορείς να πασπαλίσεις με κακάο πριν σερβίρεις.
20 σαβαγιάρ ζαχαροπλαστείου | |
500 γρ. μασκαρπόνε | |
3 κρόκοι αυγών | |
150 γρ. κρέμα γάλακτος | |
100 γρ. ζάχαρη λευκή | |
2 κ.σ. σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας | |
2 κ.σ. από το μείγμα καφέ (για την κρέμα) | |
9 γρ. στιγμιαίο καφέ espresso διαλυμένο σε 240 γρ χλιαρό νερό (ή 4 espresso lungo) | |
60 γρ. κρασί μαρσάλα, ή μαυροδάφνη ή κονιάκ | |
Κακάο για πασπάλισμα |
1. | Σε βαθύ πιάτο διαλύεις το στιγμιαίο καφέ με το χλιαρό νερό και προσθέτεις το κρασί ή κονιάκ. Σε άλλη περίπτωση ετοιμάζεις 4 εσπρέσο lungo και αναμιγνύεις με το κρασί η το αλκοολούχο ποτό κατά τον ίδιο τρόπο. |
2. | Σε καθαρό μπολ αφρατεύεις με μίξερ χειρός ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι ν’ ασπρίσουν . |
3. | Προσθέτεις το τυρί μασκαρπόνε και το ενσωματώνεις σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
4. | Προσθέτεις 2 κ.σ. από το μείγμα καφέ και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις απαλά με μια μαρίζ (μαλακή σπάτουλα). |
5. | Σε ξεχωριστό μπολ αφρατεύεις την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Δεν την χτυπάς υπερβολικά διότι θα κόψει. |
6. | Ενσωματώνεις τη σαντιγί στο μείγμα με απαλές κινήσεις σαν να διπλώνεις την κρέμα ώστε να μη χάσει η κρέμα τον όγκο της. |
7. | Βουτάς τα σαβαγιάρ στον καφέ για 1 δευτερόλεπτο και τα τοποθετείς στο πυρέξ, διαστασέων 20 x 20 εκ. |
8. | Απλώνεις τη μισή κρέμα τυριού και στρώνεις τα υπόλοιπα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξεις πρώτα στον καφέ. |
9. | Στρώνεις την υπόλοιπη κρέμα. Εναλλακτικά, μπορείς ν' απλώσεις μια λεπτή στρώση κρέμας και να δημιουργήσεις ροζέτες με την υπόλοιπη κρέμα χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής. |
10. | Πασπαλίζεις με κακάο. |
11. | Τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν κόψεις το γλυκό. |
Σημειώσεις
Μπορείς να πασπαλίσεις με κακάο πριν σερβίρεις.
Leave a Reply