ΥΛΙΚΑ

20 σαβαγιάρ ζαχαροπλαστείου
500 γρ. μασκαρπόνε
3 κρόκοι αυγών
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη λευκή
2 κ.σ. σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. από το μείγμα καφέ (για την κρέμα)
9 γρ. στιγμιαίο καφέ espresso διαλυμένο σε 240 γρ χλιαρό νερό (ή 4 espresso lungo)
60 γρ. κρασί μαρσάλα, ή μαυροδάφνη ή κονιάκ
Κακάο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε βαθύ πιάτο διαλύεις το στιγμιαίο καφέ με το χλιαρό νερό και προσθέτεις το κρασί ή κονιάκ. Σε άλλη περίπτωση ετοιμάζεις 4 εσπρέσο lungo και αναμιγνύεις με το κρασί η το αλκοολούχο ποτό κατά τον ίδιο τρόπο.
2. Σε καθαρό μπολ αφρατεύεις με μίξερ χειρός ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι ν’ ασπρίσουν .
3.Προσθέτεις το τυρί μασκαρπόνε και το ενσωματώνεις σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4.Προσθέτεις 2 κ.σ. από το μείγμα καφέ και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις απαλά με μια μαρίζ (μαλακή σπάτουλα).
5.Σε ξεχωριστό μπολ αφρατεύεις την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Δεν την χτυπάς υπερβολικά διότι θα κόψει.
6.Ενσωματώνεις τη σαντιγί στο μείγμα με απαλές κινήσεις σαν να διπλώνεις την κρέμα ώστε να μη χάσει η κρέμα τον όγκο της.
7.Βουτάς τα σαβαγιάρ στον καφέ για 1 δευτερόλεπτο και τα τοποθετείς στο πυρέξ, διαστασέων 20 x 20 εκ.
8.Απλώνεις τη μισή κρέμα τυριού και στρώνεις τα υπόλοιπα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξεις πρώτα στον καφέ.
9.Στρώνεις την υπόλοιπη κρέμα. Εναλλακτικά, μπορείς ν' απλώσεις μια λεπτή στρώση κρέμας και να δημιουργήσεις ροζέτες με την υπόλοιπη κρέμα χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής.
10.Πασπαλίζεις με κακάο.
11.Τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν κόψεις το γλυκό.

Σημειώσεις

Μπορείς να πασπαλίσεις με κακάο πριν σερβίρεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.