Σημείωση
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό).
150 γρ. βρώμη αλεσμένη | |
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
40 γρ. κακάο άγλυκο | |
250 γρ. βούτυρο | |
2 αυγά | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. σόδα | |
1 κ.γ. αλάτι | |
100 γρ. ζάχαρη λευκή | |
100 γρ. ζάχαρη καστανή | |
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας | |
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα | |
125 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη | |
125 γρ. λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη |
1. | Στον πολυκόφτη (μούλτι) αλέθεις τη βρώμη σε σκόνη. |
2. | Σε μεσαίο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, βρώμη, κακάο, σόδα, μπέικιν και αλάτι. |
3. | Σε άλλο μπολ αναμιγνύεις τα 2 είδη ζάχαρης. Προσθέτεις το βούτυρο και αφρατεύεις με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα. |
4. | Έπειτα, προσθέτεις τα αυγά και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. |
5. | Τέλος, προσθέτεις τη λιωμένη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας. |
6. | Ενώνεις τα δύο μείγματα (υγρά- στερεά) και ανακατεύεις με σπάτουλα. |
7. | Τελευταία προσθέτεις τη χοντροκομμένη σοκολάτα ( λευκή-μαύρη) και ανακατεύεις τη ζύμη. |
8. | Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο . |
9. | Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και παίρνεις ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού. |
10. | Πλάθεις μικρούς στρογγυλούς δίσκους και τοποθετείς στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. |
11. | Ψήνεις για 10 λεπτά. |
12. | Αφήνεις τα μπισκότα στο ταψί για 5 λεπτά κι έπειτα μεταφέρεις σε σχάρα και αφήνεις να κρυώσουν εντελώς. |
13. | Φυλάσσεις σε δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς. |
Αφήστε το σχόλιό σας