Υλικά

150 γρ. βρώμη αλεσμένη
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο άγλυκο
250 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. ζάχαρη λευκή
100 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
125 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
125 γρ. λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Στον πολυκόφτη (μούλτι) αλέθεις τη βρώμη σε σκόνη.
2.Σε μεσαίο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, βρώμη, κακάο, σόδα, μπέικιν και αλάτι.
3.Σε άλλο μπολ αναμιγνύεις τα 2 είδη ζάχαρης. Προσθέτεις το βούτυρο και αφρατεύεις με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα.
4.Έπειτα, προσθέτεις τα αυγά και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα.
5.Τέλος, προσθέτεις τη λιωμένη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας.
6.Ενώνεις τα δύο μείγματα (υγρά- στερεά) και ανακατεύεις με σπάτουλα.
7.Τελευταία προσθέτεις τη χοντροκομμένη σοκολάτα ( λευκή-μαύρη) και ανακατεύεις τη ζύμη.
8.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο .
9.Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και παίρνεις ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
10.Πλάθεις μικρούς στρογγυλούς δίσκους και τοποθετείς στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
11.Ψήνεις για 10 λεπτά.
12.Αφήνεις τα μπισκότα στο ταψί για 5 λεπτά κι έπειτα μεταφέρεις σε σχάρα και αφήνεις να κρυώσουν εντελώς.
13.Φυλάσσεις σε δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

Σημείωση

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό).

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.