ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ζάχαρη
140 γρ. φουντούκια
140 γρ. αμύγδαλα
270 γρ. κουβερτούρα
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. λευκή κουβερτούρα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καβουρδίζεις τους ξηρούς καρπούς σε αντικολλητικό σκεύος (τηγάνι) στην εστία της κουζίνας για 5 λεπτά περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, ώστε ν’ αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα.
2.Προσθέτεις τη ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατεύεις διαρκώς ώστε να καλυφθούν όλοι οι καρποί. Όταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας, αποσύρεις από τη φωτιά.
3.Απλώνεις το μείγμα σε λαδόκολλα και αφήνεις να κρυώσει.
4.Όταν παγώσουν οι καραμελωμένοι καρποί, τους σπας με το χέρι σου σε ακανόνιστα κομμάτια, άλλα πιο μικρά και άλλα μεγαλύτερα. Τοποθετείς σε μπολ.
5.Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
6.Γεμίζεις μια μικρή κατσαρόλα με νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση και βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία.
7.Από πάνω τοποθετείς ανοξείδωτο μπολ όπου τεμαχίζεις τη σοκολάτα, ώστε να λιώσει πιο εύκολα. Το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
8. Όταν το νερό έρθει σε βρασμό, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τη σοκολάτα με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να λιώσει εντελώς.
9.Προσθέτεις και το βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
10.Περιχύνεις τους καραμελωμένους καρπούς με τη σοκολάτα και ανακατεύεις ώστε να καλυφθούν όλοι.
11.Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνεις μέρος του μείγματος και τοποθετείς στο ταψί. Το σχέδιο θα είναι ακανόνιστο, αυτό είναι και το ωραίο!
12.Αφήνεις να παγώσουν. Μπορείς να τοποθετήσεις και στο ψυγείο ώστε να παγώσουν πιο γρήγορα.
13.Εάν σου αρέσει, περιχύνεις λιωμένη λευκή σοκολάτα, αλλιώς το παραλείπεις.
14.Φυλάσσονται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Σημείωση

Μπορείς ν’αντικαταστήσεις το βούτυρο με λάδι καρύδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.