ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ενεργό προζύμι
100 γρ αλεύρι αμυγδάλου
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ γάλα
2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αναμιγνύεις όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ. Τελευταία ενσωματώνεις το βούτυρο. Ανακατεύεις.
2.Τοποθετείς το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Ιδανικά ετοιμάζεις το μείγμα αποβραδίς ώστε το προζύμι να το αφρατέψει και να του δώσει αυτή την υφή που επιζητούμε.
3.Προθερμαίνεις τη βαφλιέρα στο 1/3 της θερμοκρασίας, βουτυρώνεις ελαφρά τις πλάκες και τοποθετείς 2 κ.σ. από το μείγμα.
4.Ψήνεις για 4-5 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της κάθε βαφλιέρας Τοποθετείς τις βάφλες σε σχάρα να κρυώσουν λίγο και σερβίρεις με μέλι, φρούτα ή ότι άλλο σου αρέσει.

Σημείωση

  1. Προσέχεις να μην ανοίξεις τη βαφλιέρα όσο βγάζει ατμούς.
  2. Εάν οι πλάκες είναι αντικολλητικές, μπορείς και να μην βουτυρώσεις την επιφάνειά τους.
  3. Το μείγμα όταν το βγάλεις από τη ψύξη, δε χρειάζεται να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις απευθείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.