250 γρ αλεύρι σταρένιο | |
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
150 γρ ελαιόλαδο | |
100 γρ λευκό κρασί | |
200 γρ τριμμένο καρότο | |
1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά) | |
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. αλάτι | |
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή | |
1 κ.σ. ρίγανη | |
½ κ.γ. κουρκουμάς | |
Σουσάμι για επικάλυψη |
1. | Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις τα στερεά υλικά: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πάπρικα, κουρκουμά, και ρίγανη. |
2. | Σε πιο μικρό μπολ ανακατεύεις το καρότο με το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι. |
3. | Αναμιγνύεις τα υλικά και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια εύπλαστη ζύμη. |
4. | Χωρίζεις τη ζύμη σου σε 4 – 5 μικρότερα κομμάτια ζύμης και χωρίζεις πάλι κάθε κομμάτι σε μικρότερα κομμάτια. |
5. | Πλάθεις κάθε μικρό κομμάτι ζύμης σε μακρόστενα μπαστουνάκια. |
6. | Αν θέλεις τα πασπαλίζεις με σουσάμι. |
7. | Τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο. |
Leave a Reply