ΥΛΙΚΑ

250 γρ αλεύρι σταρένιο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ ελαιόλαδο
100 γρ λευκό κρασί
200 γρ τριμμένο καρότο
1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. ρίγανη
½ κ.γ. κουρκουμάς
Σουσάμι για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις τα στερεά υλικά: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πάπρικα, κουρκουμά, και ρίγανη.
2.Σε πιο μικρό μπολ ανακατεύεις το καρότο με το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι.
3.Αναμιγνύεις τα υλικά και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια εύπλαστη ζύμη.
4.Χωρίζεις τη ζύμη σου σε 4 – 5 μικρότερα κομμάτια ζύμης και χωρίζεις πάλι κάθε κομμάτι σε μικρότερα κομμάτια.
5.Πλάθεις κάθε μικρό κομμάτι ζύμης σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
6.Αν θέλεις τα πασπαλίζεις με σουσάμι.
7.Τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.