ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. κοτόπουλο ψίχα
200 γρ ζωμός κότας
150 γρ βρασμένα λαχανικά (καρότα, πράσο, πιπεριά κόκκινη, κρεμμύδι, σκόρδο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 αυγά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι (ήπιο)
Αλάτι – πιπέρι
1 κρόκος + 1 κ.σ. νερό για το αυγούλωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζεις το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά. Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει τα υλικά.
2.Σουρώνεις το ζωμό, ξεψαχνίζεις το κοτόπουλο, πολτοποιείς τα λαχανικά.
3.Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρεις με ελάχιστο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτεις τα μανιτάρια καθώς και το μπέικον. Αλατοπιπερώνεις.
4.Αποσύρεις από τη φωτιά και σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις το κοτόπουλο, τα σοταρισμένα υλικά, το ζωμό, τον πουρέ λαχανικών, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.
5.Μοιράζεις τη ζύμη σφολιάτας στα δύο και σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις δύο φύλλα.
6.Βουτυρώνεις το ταψί και τοποθετείς το κάτω φύλλο.
7.Απλώνεις τη γέμιση και τοποθετείς το πάνω φύλλο.
8.Αυγουλώνεις την επιφάνεια της πίτας και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 45 λεπτά περίπου.

Σημειώσεις

Εδώ θα βρείς συνταγή για το σπιτικό φύλλο σφολιάτας .

Όπου βλέπεις κοτόπουλο, μπορείς να αντικαταστήσεις με γαλοπούλα.

Την κρέμα γάλακτος μπορείς να την αντικαταστήσεις με στραγγιστό γιαούρτι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.