Σημειώσεις
Εδώ θα βρείς συνταγή για το σπιτικό φύλλο σφολιάτας .
Όπου βλέπεις κοτόπουλο, μπορείς να αντικαταστήσεις με γαλοπούλα.
Την κρέμα γάλακτος μπορείς να την αντικαταστήσεις με στραγγιστό γιαούρτι.
1 φύλλο σφολιάτας | |
500 γρ. κοτόπουλο ψίχα | |
200 γρ ζωμός κότας | |
150 γρ βρασμένα λαχανικά (καρότα, πράσο, πιπεριά κόκκινη, κρεμμύδι, σκόρδο) | |
2 σκελίδες σκόρδο | |
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες | |
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο | |
3 αυγά | |
100 γρ. κρέμα γάλακτος | |
300 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι (ήπιο) | |
Αλάτι – πιπέρι | |
1 κρόκος + 1 κ.σ. νερό για το αυγούλωμα |
1. | Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζεις το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά. Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει τα υλικά. |
2. | Σουρώνεις το ζωμό, ξεψαχνίζεις το κοτόπουλο, πολτοποιείς τα λαχανικά. |
3. | Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρεις με ελάχιστο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτεις τα μανιτάρια καθώς και το μπέικον. Αλατοπιπερώνεις. |
4. | Αποσύρεις από τη φωτιά και σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις το κοτόπουλο, τα σοταρισμένα υλικά, το ζωμό, τον πουρέ λαχανικών, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. |
5. | Μοιράζεις τη ζύμη σφολιάτας στα δύο και σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις δύο φύλλα. |
6. | Βουτυρώνεις το ταψί και τοποθετείς το κάτω φύλλο. |
7. | Απλώνεις τη γέμιση και τοποθετείς το πάνω φύλλο. |
8. | Αυγουλώνεις την επιφάνεια της πίτας και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 45 λεπτά περίπου. |
Σημειώσεις
Εδώ θα βρείς συνταγή για το σπιτικό φύλλο σφολιάτας .
Όπου βλέπεις κοτόπουλο, μπορείς να αντικαταστήσεις με γαλοπούλα.
Την κρέμα γάλακτος μπορείς να την αντικαταστήσεις με στραγγιστό γιαούρτι.
Αφήστε το σχόλιό σας