NOTES
- Μπορείς ν’ αυξήσεις την ποσότητα ζάχαρης (θα πρότεινα μέχρι 50 γρ. επιπλέον στο μείγμα βανίλιας), εάν τυχόν σου φανεί άγλυκο λόγω κακάο. Προσωπικά, η ποσότητα ζάχαρης που δίνω είναι και η μεγαλύτερη που έχω χρησιμοποιήσει σε κέικ. Δεν προτιμώ τα πολύ γλυκά κέικ. Θέλω να καταλαβαίνω τ ’αρώματά του και να μη λιγώνομαι από τη ζάχαρη.
- Αν δεν έχεις εκχύλισμα βανίλιας, μπορείς ν ’αντικαταστήσεις με 2 κάψουλες βανιλίνης.
- Το βούτυρο και τ’ αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα όχι απευθείας από το ψυγείο.
- Αφού στρώσεις εναλλάξ τα μείγματα στη φόρμα του κέικ, χτυπάς ελαφρά στον πάγκο τη φόρμα, ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν δημιουργηθεί και παραμείνει φυσαλίδες αέρα ενδιάμεσα στις στρώσεις (μου έχει συμβεί!).
- Ο κάθε φούρνος έχει άλλη απόδοση στην ίδια θερμοκρασία. π.χ. ο φούρνος που έχω στο χωριό είναι πολύ πιο δυνατός στην ίδια θερμοκρασία με το φούρνο στο σπίτι μας. Οπότε εκεί, φροντίζω πάντα να ψήνω σε χαμηλότερη θερμοκρασία για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα.
Αφήστε το σχόλιό σας