Υλικά

300 γρ. καρότα τριμμένα
180 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. τριμμένο καρύδι + χοντροσπασμένο καρύδι για πασπάλισμα
30 γρ. ινδοκάρυδο
4 αυγά
1 κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Γλάσο:
125 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ο Κελσίου.
2.Τρίβεις τα καρότα. Στίβεις μισή κούπα λεμονιού και περιχύνεις το τριμμένο καρότο. Μ’ αυτό τον τρόπο δε θα μαυρίσει όσο δουλεύεις το υπόλοιπο μείγμα.
3.Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν, κανέλα, μοσχοκάρυδο, σόδα, ινδοκάρυδο και καρύδι.
4.Χτυπάς τ’ αυγά με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψουν.
5.Προσθέτεις σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας με πιο χαμηλή ταχύτητα.
6.Προσθέτεις τα καρότα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
7.Τέλος, προσθέτεις όλα τα στερεά υλικά. Ανακατεύεις απαλά.
8.Γεμίζεις τη λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνεις για 55 – 60 λεπτά.
9.Βγάζεις το κέικ από το φούρνο, αφήνεις να κρυώσει 15 λεπτά και ξεφορμάρεις.
10.Λιώνεις τη λευκή σοκολάτα με την τεχνική του μπεν μαρί.
11.Περιχύνεις το κέικ με τη σοκολάτα και απολαμβάνεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.