
300 γρ. καρότα τριμμένα | |
180 γρ. καστανή ζάχαρη | |
250 γρ. βούτυρο | |
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
40 γρ. τριμμένο καρύδι + χοντροσπασμένο καρύδι για πασπάλισμα | |
30 γρ. ινδοκάρυδο | |
4 αυγά | |
1 κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης | |
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο | |
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. σόδα | |
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι | |
Γλάσο: | |
125 γρ. λευκή σοκολάτα |
1. | Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ο Κελσίου. |
2. | Τρίβεις τα καρότα. Στίβεις μισή κούπα λεμονιού και περιχύνεις το τριμμένο καρότο. Μ’ αυτό τον τρόπο δε θα μαυρίσει όσο δουλεύεις το υπόλοιπο μείγμα. |
3. | Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν, κανέλα, μοσχοκάρυδο, σόδα, ινδοκάρυδο και καρύδι. |
4. | Χτυπάς τ’ αυγά με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψουν. |
5. | Προσθέτεις σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας με πιο χαμηλή ταχύτητα. |
6. | Προσθέτεις τα καρότα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις με μια σπάτουλα. |
7. | Τέλος, προσθέτεις όλα τα στερεά υλικά. Ανακατεύεις απαλά. |
8. | Γεμίζεις τη λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνεις για 55 – 60 λεπτά. |
9. | Βγάζεις το κέικ από το φούρνο, αφήνεις να κρυώσει 15 λεπτά και ξεφορμάρεις. |
10. | Λιώνεις τη λευκή σοκολάτα με την τεχνική του μπεν μαρί. |
11. | Περιχύνεις το κέικ με τη σοκολάτα και απολαμβάνεις. |
Αφήστε το σχόλιό σας