ΥΛΙΚΑ

3 αυγά
90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
120 γρ. λιωμένο βούτυρο + επιπλέον για το βουτύρωμα της φόρμας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
¼ κ.γ. αλάτι
Γλάσο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Πασπάλισμα
Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
2.Σε μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το μπέικιν πάουντερ.
3.Βουτυρώνεις την ειδική φόρμα των μαντλέν. Έπειτα κοσκινίζεις με αλεύρι τις θήκες των κέικ. Αφαιρείς το περισσευούμενο αλεύρι, τινάζοντας ανάποδα τη φόρμα. Τοποθετείς τη φόρμα στο ψυγείο, όσο φτιάχνεις το μείγμα.
4.Αφρατεύεις με μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου πέντε λεπτά.
5.Έπειτα προσθέτεις σταδιακά το βούτυρο, το οποίο έχει κρυώσει και διπλώνεις το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
6.Προσθέτεις το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
7.Τελευταία, ενσωματώνεις το αλεύρι στο μείγμα τμηματικά και ανακατεύεις με μια σπάτουλα, ώστε να μην χάσεις τον όγκο του μείγματος.
8.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200ο Κελσίου.
9.Καλύπτεις το μπολ με μεμβράνη και τοποθετείς στην κατάψυξη για δέκα λεπτά.
10.Αφαιρείς από το ψυγείο τη φόρμα των μαντλέν και το μείγμα από την κατάψυξη.
11.Ανακατεύεις ελαφρά το μείγμα ν’ αφρατέψει και γεμίζεις κάθε θήκη με 1 κουταλιά της σούπας κοφτή. Δεν την απλώνεις.
12.Χαμηλώνεις το φούρνο στους 175ο Κελσίου και ψήνεις για 10 λεπτά.
13.Αποσύρεις από το φούρνο και αφήνεις σε σχάρα να πέσει η θερμοκρασία τους για λίγο.
14.Ξεφορμάρεις και αφήνεις να κρυώσουν εντελώς.
15.Για το γλάσο, αναμιγνύεις τα υλικά σε μπολ και ανακατεύεις με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
16.Βουτάς τις μαντλέν από τη μία μεριά και πασπαλίζεις με τον τριμμένο καρπό.

Σημειώσεις

  1. Τ’ αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Το βούτυρο όταν θα ενσωματωθεί στο μείγμα πρέπει να έχει κρυώσει.
  3. Συνταγή εμπνευσμένη από εδώ: https://www.davidlebovitz.com/humpy-madeleine/

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.