ΥΛΙΚΑ

230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
140 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
1 αυγό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ½ κ.γ. φρέσκια βρώσιμη λεβάντα ή ½ κ.γ. αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Μαρμελάδα της αρεσκείας σου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καθαρίζεις τα άνθη της λεβάντας από τους στήμονες.
2.Στο γουδί λιώνεις τα άνθη ελαφρά.
3.Αναμιγνύεις σε μπολ τη λεβάντα με το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τρίβεις ελαφρά με το χέρι ώστε η υγρασία της ζάχαρης και του ξύσματος να ελευθερώσουν το άρωμα της λεβάντας.
4.Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο και το αλάτι.
5.Προσθέτεις το αυγό, τη βανίλια και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους.
6.Τελευταία, προσθέτεις το μείγμα της λεβάντας, αναμιγνύεις τα υλικά και ζυμώνεις ίσα να ομογενοποιηθεί η βουτυρένια ζύμη.
7.Καλύπτεις με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να παγώσει ώστε να μπορείς να την χειριστείς.
8.Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια του πλάστη παίρνεις τμηματικά ζύμη και την ανοίγεις σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
9.Κόβεις σε διάφορα σχήματα με κουπάτ και τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά περίπου.
11.Τοποθετείς σε σχάρα να κρυώσουν.

Σημείωση

Εάν θέλεις να τα κάνεις γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας σου, όσο είναι ζεστά τα μπισκότα προσθέτεις στην εσωτερική μεριά του ενός 1 κ.γ. μαρμελάδα και σφραγίζεις με την εσωτερική πλευρά του άλλου. Αφήνεις σε σχάρα να κρυώσουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.