Σημείωση
Εάν θέλεις να τα κάνεις γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας σου, όσο είναι ζεστά τα μπισκότα προσθέτεις στην εσωτερική μεριά του ενός 1 κ.γ. μαρμελάδα και σφραγίζεις με την εσωτερική πλευρά του άλλου. Αφήνεις σε σχάρα να κρυώσουν.
230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
30 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη | |
140 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους | |
1 αυγό | |
60 γρ. ζάχαρη άχνη | |
1 ½ κ.γ. φρέσκια βρώσιμη λεβάντα ή ½ κ.γ. αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα | |
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού | |
¼ κ.γ. αλάτι | |
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας | |
Μαρμελάδα της αρεσκείας σου |
1. | Καθαρίζεις τα άνθη της λεβάντας από τους στήμονες. |
2. | Στο γουδί λιώνεις τα άνθη ελαφρά. |
3. | Αναμιγνύεις σε μπολ τη λεβάντα με το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τρίβεις ελαφρά με το χέρι ώστε η υγρασία της ζάχαρης και του ξύσματος να ελευθερώσουν το άρωμα της λεβάντας. |
4. | Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύεις το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο και το αλάτι. |
5. | Προσθέτεις το αυγό, τη βανίλια και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. |
6. | Τελευταία, προσθέτεις το μείγμα της λεβάντας, αναμιγνύεις τα υλικά και ζυμώνεις ίσα να ομογενοποιηθεί η βουτυρένια ζύμη. |
7. | Καλύπτεις με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να παγώσει ώστε να μπορείς να την χειριστείς. |
8. | Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια του πλάστη παίρνεις τμηματικά ζύμη και την ανοίγεις σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. |
9. | Κόβεις σε διάφορα σχήματα με κουπάτ και τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. |
10. | Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά περίπου. |
11. | Τοποθετείς σε σχάρα να κρυώσουν. |
Αφήστε το σχόλιό σας