ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αυτοδιογκούμενο αλεύρι
4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια – κρόκους
250 γρ βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. καρύδα τριμμένη
280 γρ. κεφίρ
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. μαύρη σοκολάτα είτε σε σταγόνες είτε ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ο Κελσίου στις αντιστάσεις.
2.Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, καρύδα, μπέικιν πάουντερ και αφήνεις κατά μέρος.
3.Προσθέτεις ½ κουταλιά αλεύρι στις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύεις.
4.Με μίξερ χειρός χτυπάς τ’ ασπράδια σε μαρέγκα.
5.Με μίξερ χειρός ή σταθερό, ανακατεύεις ζάχαρη και βούτυρο ν’ αφρατέψουν.
6.Σταδιακά προσθέτεις τους κρόκους και συνεχίζεις το ανακάτεμα σε χαμηλότερη ταχύτητα.
7.Έπειτα, προσθέτεις μέρος από το αλεύρι και όλο το κεφίρ.
8.Συνεχίζεις με το υπόλοιπο αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού.
9.Αναμιγνύεις τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύεις απαλά με μία σπάτουλα και τελευταία προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας.
10.Αφού έχεις βουτυρώσει τη φόρμα του κέικ, απλώνεις το μείγμα.
11.Ψήνεις για 50 λεπτά.
12.Όταν βγάλεις το κέικ από τον φούρνο, το αφήνεις σε μια σχάρα να πέσει η θερμοκρασία του για 15-20 λεπτά.
13.Έπειτα, ξεφορμάρεις και αφήνεις στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
14.Γαρνίρεις με ότι σου αρέσει.

Σημειώσεις

  1. Το βούτυρο και τ’ αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Μπορείς πάντα να κάνεις τη μισή δόση για ένα πιο μικρό κέικ. Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο (γύρω στα 5-10 λεπτά).

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.