ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ
2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κ.γ. αλάτι
1/3 κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
¾ κ.γ. τριμμένο σκόρδο ξερό
1/3 κ.γ. σουμάκ
½ κ.γ. μέλι
1 ½ κ.γ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ γάλα
1 αυγό για πανάρισμα
200 γρ. βρώμη ή 200 γρ. τυρί ρεγκάτο για το πανάρισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Ψωμάκια μπριός
Κοτομπουκιές
½ iceberg ή φύλλα μαρουλιού
3 μεσαίες ντομάτες κομμένες σε φέτες
180 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Σως μουστάρδας (3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό με 2 κ.γ. μουστάρδα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύεις καλά με τον αυγογδάρτη ή ένα πηρούνι.
2.Έπειτα, καθαρίζεις το κοτόπουλο από τυχόν περιττά λίπη, ίνες ή χόνδρους και κόβεις σε μικρά κομμάτια.
3.Τοποθετείς το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήνεις τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
4.Σε μεγάλο ταψί, τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί.
5.Τοποθετείς ένα αυγό χτυπημένο σε μπολ και τη βρώμη ή το τυρί σε ένα ρηχό πιάτο.
6.Κάθε κομμάτι κοτόπουλου το βυθίζεις στο αυγό και το πανάρεις με βρώμη ή τυρί.
7.Τοποθετείς τις κοτομπουκιές στο ταψί και ψήνεις γύρω στα 20 λεπτά στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
8.ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
9.Ανοίγεις το κάθε ψωμάκι στη μέση και αλείφεις με τη σως μουστάρδας. Προσθέτεις 3 κοτομπουκιές , 3 φέτες ντομάτας, τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα μαρουλιού .
10.Απολαμβάνεις.

Σημειώσεις

  1. Συνήθως μαρινάρω τις κοτομπουκιές αποβραδίς και τις ψήνω την επόμενη μέρα.
  2. Μπορεί να ψήσεις τις κοτομπουκιές αποφεύγοντας εντελώς το πανάρισμα. Είναι γευστικότατες.
  3. Η συνταγή για τα μαλακά ψωμάκια τύπου μπριός είναι η αμέσως προηγούμενη.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.