Σημειώσεις
- Συνήθως μαρινάρω τις κοτομπουκιές αποβραδίς και τις ψήνω την επόμενη μέρα.
- Μπορεί να ψήσεις τις κοτομπουκιές αποφεύγοντας εντελώς το πανάρισμα. Είναι γευστικότατες.
- Η συνταγή για τα μαλακά ψωμάκια τύπου μπριός είναι η αμέσως προηγούμενη.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ | |
2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια | |
1 κ.γ. αλάτι | |
1/3 κ.γ. πιπέρι | |
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή | |
¾ κ.γ. τριμμένο σκόρδο ξερό | |
1/3 κ.γ. σουμάκ | |
½ κ.γ. μέλι | |
1 ½ κ.γ. μουστάρδα | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
100 γρ γάλα | |
1 αυγό για πανάρισμα | |
200 γρ. βρώμη ή 200 γρ. τυρί ρεγκάτο για το πανάρισμα | |
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ | |
Ψωμάκια μπριός | |
Κοτομπουκιές | |
½ iceberg ή φύλλα μαρουλιού | |
3 μεσαίες ντομάτες κομμένες σε φέτες | |
180 γρ. τριμμένη παρμεζάνα | |
Σως μουστάρδας (3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό με 2 κ.γ. μουστάρδα) |
1. | Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύεις καλά με τον αυγογδάρτη ή ένα πηρούνι. |
2. | Έπειτα, καθαρίζεις το κοτόπουλο από τυχόν περιττά λίπη, ίνες ή χόνδρους και κόβεις σε μικρά κομμάτια. |
3. | Τοποθετείς το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήνεις τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. |
4. | Σε μεγάλο ταψί, τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί. |
5. | Τοποθετείς ένα αυγό χτυπημένο σε μπολ και τη βρώμη ή το τυρί σε ένα ρηχό πιάτο. |
6. | Κάθε κομμάτι κοτόπουλου το βυθίζεις στο αυγό και το πανάρεις με βρώμη ή τυρί. |
7. | Τοποθετείς τις κοτομπουκιές στο ταψί και ψήνεις γύρω στα 20 λεπτά στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. |
8. | ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ |
9. | Ανοίγεις το κάθε ψωμάκι στη μέση και αλείφεις με τη σως μουστάρδας. Προσθέτεις 3 κοτομπουκιές , 3 φέτες ντομάτας, τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα μαρουλιού . |
10. | Απολαμβάνεις. |
Σημειώσεις
Αφήστε το σχόλιό σας