ΥΛΙΚΑ

500 γρ. νιφάδες βρώμης
4 κ.σ. σπόρους σπασμένους (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο)
320 γρ. μέλι
220 γρ. φουντουκοβούτυρο
200 γρ. φουντούκια
1 κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. μαύρη σοκολάτα τεμαχισμένη (ή σταγόνες σοκολάτας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
2.Σε μεσαίο σκεύος, λιώνεις φουντουκοβούτυρο και μέλι σε χαμηλή φωτιά.
3.Σπας τους ξηρούς καρπούς στον πολυκόφτη ή στο γουδί.
4.Ενώνεις όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύεις καλά.
5.Απλώνεις το μείγμα σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα.
6.Στρώνεις την επιφάνεια του μείγματος μ’ ένα κουτάλι.
7.Ψήνεις για 25 λεπτά περίπου.
8.Ενδιάμεσα, ανακατεύεις το μείγμα τουλάχιστον μία φορά ώστε να πάρει χρώμα και στρώνεις πάλι την επιφάνεια με το κουτάλι.
9.Αποσύρεις το ταψί από το φούρνο και τοποθετείς σε σχάρα να κρυώσει εντελώς και να γίνει τραγανή η γκρανόλα.
10.Θρυμματίζεις το μείγμα σε ακανόνιστες μπουκιές είτε με το χέρι είτε μ’ ένα κουτάλι.
11.Ανακατεύεις τη γκρανόλα με την τεμαχισμένη σοκολάτα και φυλάσσεις σε δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο, σε δροσερό μέρος.

Σημειώσεις

  1. Μπορείς πάντα να φτιάξεις τη μισή δόση.
  2. Όπου βλέπεις φουντουκοβούτυρο – φουντούκι , μπορείς ν ’αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε βούτυρο καρπού – καρπό σου αρέσει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.