ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης ( 10-12 περίπου)
200 γρ. φέτα
150 γρ. μανούρι
1/3 μάτσο μαϊντανό
1/4 μάτσο βασιλικό
1/4 μάτσο δυόσμο
2 ντομάτες ώριμες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 κρεμμυδάκια χλωρά
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένεις τις πιπεριές καλά σε τρεχούμενο νερό βρύσης. Κόβεις το πάνω μέρος με το κοτσάνι (το καπάκι), αφαιρείς τους σπόρους και τοποθετείς τις πιπεριές σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
2.Ετοιμάζεις τη γέμιση. Ψιλοκόβεις τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Λιώνεις τα τυριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Ανακατεύεις όλα τα υλικά, σ’ ένα μπολ, μέχρι να ενσωματωθούν.
3.Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίζεις τις πιπεριές.
4.Τις κλείνεις με το καπάκι τους, ώστε να μην βγει η γέμιση, τις τοποθετείς στο μαγειρικό σκεύος και περιχύνεις με το ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό (εάν χρειαστεί).
5.Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και ν’ αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα.

NOTES

  1. Εναλλακτικά αντί για μανούρι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο λευκό ανάλατο τυρί. Και ένα ήπιο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα του πάει εξίσου ωραία.
  2. Για να ψιλοκόψεις τα λαχανικά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για ευκολία τον πολυκόφτη (μούλτι).
  3. Αν τυχόν σου περισσέψει γέμιση, τη διατηρείς στο ψυγείο, ταιριάζει υπέροχα στις ομελέτες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευτεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.